O carte pe zi: "Eu, şi totuşi alta", de Jojo Moyes

"Louisa Clark este un personaj de vis, iar acest roman va avea un succes uriaş, aşa cum şi merită" - Daily Mail.

471 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Eu, şi totuşi alta", de Jojo Moyes

O carte pe zi: "Eu, şi totuşi alta", de Jojo Moyes

Sunt convins că pe Jojo Moyes, scriitoare americană născută în 1969, o cunosc mai toate cititoarele de la noi care adoră literatura romantică/romanţioasă. Din mulţimea romanelor pe care le-a scris, multe bestselleruri, unele dintre ele ecranizate cu un egal succes, au apărut şi în româneşte: "Înainte să te cunosc", "După ce te-am pierdut", "Fata pe care ai lăsat-o în urmă", "Ultima scrisoare de dragoste", "Un bărbat şi o femeie", "În căutarea unui destin" şi "Silver Bay". Pe unele le-am prezentat în această rubrică. Romanul de faţă continuă povestea din "Înainte să te cunosc" şi "După ce te-am pierdut", prin urmare are un acelaşi personaj principal, Luisa Clark, o englezoaică isteaţă, dar cam neîndemânatică, ajunsă, în urma unor experienţe nefericite, să obţină o slujbă la New York, secretara soţiei capricioasă a unui magnat.

Scriu editorii: "Lou Clark ştie o mulţime de lucruri. Ştie câţi kilometri sunt între noua ei casă din New York şi noul ei iubit Sam din Londra. Ştie că angajatorul ei e un om bun şi că soţia lui păstrează un secret faţă de el. Ceea ce Lou nu ştie este că e pe cale să întâlnească pe cineva care îi va da toată viaţa peste cap. Pentru că Josh îi va reaminti de un bărbat pe care l-a cunoscut cândva, iar asta o va face să sufere. Poate că Lou nu va şti ce să facă în continuare, dar indiferent ce alegere va face, asta îi va schimba cu totul viaţa".

Pentru a nu risipi surprizele iubitoarelor de Jojo Moyes care încă n-au citit acest roman, să mai spunem că este scris curat, la fel şi tradus, că personajele sunt bine conturate şi se reţin, că mulţimea situaţiilor de viaţă de toate zilele e surprinzătoare şi că în mod cert noii cititori romantici vor fi satisfăcuţi. Iar dacă adăugăm câteva aprecieri, sigur vor deschide cartea: "O poveste emoţionantă, plină de optimism" - Sunday Mirror. "Louisa Clark este un personaj de vis, iar acest roman va avea un succes uriaş, aşa cum şi merită" - Daily Mail. "O concluzie amuzantă, profundă şi optimistă a trilogiei" - Sunday Express

Jojo Moyes - "Eu, şi totuşi alta". Editura Litera, colecţia Blue moon. Traducere din limba engleză de Manuela Bulat.446 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici