O casetă înregistrată în 1992 de unul dintre componenţii trupei Nirvana a fost vândută pe eBay

O copie a unui material solo înregistrat în anul 1992 de muzicianul american Dave Grohl, cunoscut ca fostul baterist al trupei Nirvana şi solistul şi chitaristul formaţiei Foo Fighters, a fost vândut pe ebay.com pentru suma de 565,55 de dolari, relatează contactmusic.net.

118 afișări
Imaginea articolului O casetă înregistrată în 1992 de unul dintre componenţii trupei Nirvana a fost vândută pe eBay

O casetă înregistrată în 1992 de unul dintre componenţii trupei Nirvana a fost vândută pe eBay

Caseta a fost înregistrată sub titulatura "Late!" şi conţinea zece înregistrări demo. O parte dintre acestea au fost ulterior reînregistrate pentru cele două formaţii din care a făcut sau face parte artistul. Materialul a purtat, în original, numele de "Pocketwatch", şi a fost lansat în 1992 de casa de discuri Simple Machines, în prezent desfiinţată. Aceasta l-a publicat în cadrul seriei "Took Cassette Series".

Ulterior, Grohl a primit invitaţia de a lansa piesele de pe casetă sub formă de CD, oportunitate pe care a refuzat-o.

Caseta nu este singurul obiect legat de istoria trupei Nirvana care a fost pus la vânzare în ultima lună. Halatul de pacient purtat de solistul Kurt Cobain în timpul concertului susţinut de Nirvana la festivalul englez Reading în 1992 a fost scos recent la licitaţie, iar experţii estimează că articolul de îmbrăcăminte sanitar va fi cumpărat pentru 50.000 de dolari. Hainele au fost purtate de artist pentru a lua în derâdere zvonurile despre sănătatea lui precară, dar au devenit ulterior cele purtate la ultimul concert susţinut de Nirvana în Marea Britanie înainte de sinuciderea lui Cobain în aprilie 1994.

În vârstă de 50 de ani, cântăreţul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce grupul Nirvana, unde cânta la tobe, s-a destrămat, în urma sinuciderii lui Kurt Cobain, în 1994. De-a lungul unei cariere de peste 20 de ani, Foo Fighters a lansat nouă materiale discografice de studio - cel mai recent în 2017 şi intitulat "Concrete & Gold" -, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici