O chitară a lui John Lennon, considerată pierdută, evaluată la 600.000-800.000 dolari, la licitaţie - VIDEO

O chitară care i-a aparţinut lui John Lennon, considerată pierdută vreme de 50 de ani, evaluată la 600.000 - 800.000 de dolari, va fi scoasă la licitaţie pe 6 noiembrie, la casa Julien's Auctions din Los Angeles.

149 afișări
Imaginea articolului O chitară a lui John Lennon, considerată pierdută, evaluată la 600.000-800.000 dolari, la licitaţie - VIDEO

O chitară a lui John Lennon, considerată pierdută, evaluată la 600.000-800.000 dolari, la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chitara A J-160E Gibson Acoustic, datând din 1962, a fost cumpărată din Liverpool de fostul membru al trupei The Beatles, iar specialiştii se aşteaptă să depăşească recordul de preţ - 965.000 de dolari - stabilit, în 2013, de o chitară electrică ce i-a aparţinut lui Bob Dylan.

Reprezentanţii casei de licitaţii spun că aceasta a fost una dintre chitarele preferate ale lui John Lennon. Instrumentul a dispărut în 1963, în timpul spectacolului de Crăciun susţinut de The Beatles în Finsbury Park, situat în nordul Londrei, şi a fost descoperită 50 de ani mai târziu, după ce a fost cumpărată de un bărbat numit John McCaw dintr-un magazin de obiecte second-hand din SUA.

Chitara a fost autentificată de un specialist în instrumente muzicale care au aparţinut trupei, care a spus că Lennon a folosit această chitară pentru a înregistra hitul The Beatles "Love Me Do".

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

John Lennon a fost împuşcat mortal la New York în 1980, la vârsta de 40 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici