O chitară a trupei The Beatles a fost vândută cu 408.000 dolari, la o licitaţie la New York

O chitară a trupei The Beatles, la care au cântat John Lennon şi George Harrison, a fost vândută cu 408.000 dolari, la o licitaţie care a avut loc sâmbătă, la New York.

129 afișări
Imaginea articolului O chitară a trupei The Beatles a fost vândută cu 408.000 dolari, la o licitaţie la New York

O chitară a trupei The Beatles a fost vândută cu 408.000 dolari, la o licitaţie la New York

Chitara a fost vândută unei persoane din Statele Unite ale Americii a cărei identitate nu a fost făcută publică.

Instrumentul muzical a fost adjudecat în cadrul evenimentului "Music Icons", organizat sâmbătă, la Hard Rock Cafe din New York, de casa Julien's Auctions.

Această chitară cu şase coarde, o versiune VOX electrică şi personalizată, a fost piesa centrală a acestei licitaţii dedicate obiectelor care au legătură cu industria muzicală, organizată de casa Julien's Auctions din Los Angeles.

Chitara trupei The Beatles a fost estimată la 200.000 - 300.000 de dolari, preţul de adjudecare depăşind cu mult valorile estimate de organizatorii evenimentului.

Chitara a fost donată de John Lennon inginerului de sunet al casei de discuri Apple Records în anul 1967.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici