O companie din China a introdus o iniţiativă inedită legată de sănătatea angajaţilor

O companie din China, Guangdong Dongpo Paper, a introdus o iniţiativă inedită legată de sănătatea angajaţilor săi. Primele anuale vor depinde de numărul de kilometri pe care angajaţii îi aleargă în fiecare lună.

628 afișări
Imaginea articolului O companie din China a introdus o iniţiativă inedită legată de sănătatea angajaţilor

Managerul companiei, Lin Zhiyong, a declarat că bonusurile angajaţilor vor fi determinate de numărul de kilometri pe care aceştia îi vor alerga în fiecare lună, potrivit Guangzhou Daily, citat de Insider.

Angajaţii care aleargă aproape 100 de kilometri în fiecare lună obţin un bonus anual în valoare de 130% din salariul lunar. Cei care aleargă jumătate din această distanţă vor primi un bonus echivalent cu salariul pe o lună. Alergătorii consecvenţi pot obţine o pereche de adidaşi după şase luni de alergare continuă.

Alergătorii înrăiţi pot primi o pereche de pantofi de alergare gratuită dacă aleargă 31 de mile în fiecare lună, în mod continuu timp de şase luni.

Cei care nu reuşesc să parcurgă doar 30 de kilometri lunar vor avea dreptul la un bonus anual în valoare de 30% din salariul lunar.

"Afacerea mea poate rezista doar dacă angajaţii mei sunt sănătoşi", a declarat Lin, care susţine că a escaladat de două ori muntele Everest - o dată în 2022 şi o altă dată în 2023.

Compania are aproximativ 100 de angajaţi.

Angajaţii par să fi salutat iniţiativa, spunând că e important să se menţină în formă şi sunt şi plătiţi pentru asta.

Iniţiativa a fost însă ironizată de oamenii de pe platforma Weibo, asemănătoare cu Twitter. Mulţi considă cerinţele excesive sau riscante pentru sănătatea angajaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici