O familie aflată în concediu a găsit o cameră de supraveghere, ascunsă în apartamentul închiriat | FOTO

La scurt timp după ce au ajuns la apartamentul închiriat din Irlanda, membrii familiei Barker din Noua Zeelandă au făcut o descoperire tulburătoare, relatează CNN.

9766 afișări
Imaginea articolului O familie aflată în concediu a găsit o cameră de supraveghere, ascunsă în apartamentul închiriat | FOTO

O familie aflată în concediu, care închiriase un apartament, a găsit o cameră de supraveghere ascunsă în locuinţă | FOTO

Nealie şi Andrew Barker, din Auckland, se aflau în mijlocul unei călătorii de 14 luni prin Europa, cu cei cinci copii şi nepoţi, când au ajuns la proprietatea închiriată prin intermediul platformei online Airbnb.

Imediat după ce familia a despachetat, Andrew Barker, care lucrează în domeniul securităţii IT, a scanat reţeaua Wi-Fi a casei.

Scanarea a descoperit o cameră de supraveghere şi, ulterior, o alimentare live. Ulterior, familia a găsit camera video, ascunsă în ceea ce părea a fi o alarmă de incendiu sau un detector de fum.

„A fost un şoc total. Am avut un sentiment foarte oribil", a declarat Nealie Barker pentru CNN.

Barker a sunat la serviciul de clienţi Airbnb pentru a raporta incidentul. „Nu ne-au oferit niciun sfat la telefon", susţine aceasta. „Reprezentanta a spus că dacă anulăm rezervarea în termen de 14 zile, nu vom primi banii înapoi", adaugă Barker.

La scurt timp, Andrew Barker l-a sunat pe proprietarul locuinţei. Atunci când l-a confruntat cu descoperirea făcută de familia sa, gazda a închis. Mai târziu, a sunat înapoi, insistând că echipamentul de supraveghere din sufragerie era singurul din casă.

„Nu ne-am simţit tocmai uşurati de ce ne-a spus", afirmă Barker, adăugând că propietarul locuinţei a refuzat să confirme dacă înregistrează şi audio.

Familia s-a mutat la un hotel din apropiere şi a sunat din nou la reprezentantii Airbnb, a doua zi. „Ei încă nu păreau să înţeleagă seriozitatea problemei, o tratau ca pe rezervare anulată", spune Nealie Barker. În cele din urmă, o echipă pentru siguranţa consumatorilor din cadrul companiei Airbnb a promis să deschidă o investigaţie şi a suspendat temporar anunţul de închiriere al locuinţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici