O fostă angajată a cuplului Jolie-Pitt i-a acuzat pe cei doi actori de concediere abuzivă

O fostă angajată a actorilor americani Angelina Jolie şi Brad Pitt, care lucra pe domeniul viticol Miraval pe care celebrul cuplu îl deţine în sud-estul Franţei, a sesizat justiţia franceză pentru a denunţa "concedierea ei abuzivă", a anunţat, miercuri, avocatul reclamantei.

285 afișări
Imaginea articolului O fostă angajată a cuplului Jolie-Pitt i-a acuzat pe cei doi actori de concediere abuzivă

O fostă angajată a cuplului Jolie-Pitt i-a acuzat pe cei doi actori de concediere abuzivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această secretară, care lucra din 2002 pe proprietatea cuplului din Correns, în Provence, "a fost concediată în februarie 2010 pe motivul că se afla în concediu de boală din noiembrie 2009 şi că, în consecinţă, dezorganiza firma", a declarat avocatul Emmanuel Ludot.

"Ea nu a acceptat această concediere, pe care o consideră abuzivă", a adăugat avocatul, explicând faptul că reclamanta solicită despăgubiri de 80.000 de euro, din care 40.000 reprezintă daune interese, în faţa Conseil de prud'hommes, tribunalul din Franţa care are competenţă în domeniul conflictelor dintre salariaţi şi angajatori.

Clienta sa se va exprima în public doar în ziua în care va avea loc audierea de mediere, prevăzută pentru data de 7 iunie, la Tribunalul muncii din Draguignan.

"Particularitatea acestui caz constă în faptul că domeniul este o proprietate a celor doi monştri ai cinematografiei americane, dar, în sine, este o procedură de o mare banalitate", a adăugat avocatul francez.

Tribunalul muncii din Draguignan a indicat faptul că "dosarul se află etapa de instrumentare" şi nu a oferit alte detalii.

Cuplul Jolie-Pitt a cumpărat acest castel, în valoare de 35 de milioane de lire sterline (41,8 milioane de euro), la începutul anului 2008. Domeniul, aflat în apropiere de Aix en Provence, include un şanţ de fortificaţii, o vie, o livadă de măslini, un lac şi pădure. În prezent, la Miraval sunt în desfăşurare ample acţiuni de restaurare a castelului, care datează din secolul al XVII-lea.

Brad Pitt, în vârstă de 47 de ani, şi Angelina Jolie, care va împlini în curând 36 de ani, vor fi prezenţi la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care a debutat miercuri. Angelina Jolie, care a sosit la Cannes joi dimineaţă, va promova filmul de animaţie "Kung Fu Panda 2", în care şi-a împrumutat vocea personajului Master Tigress. Brad Pitt joacă în filmul "The Tree of Life" de Terrence Malick, selecţionat în competiţia oficială a festivalului şi totodată considerat de critici drept unul dintre marii favoriţi pentru câştigarea trofeului Palme d'Or din acest an.

Angelina Jolie şi Brad Pitt sunt împreună din 2004, când s-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei "Mr. and Mrs. Smith". Brad Pitt a divorţat de Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Angelina Jolie şi Brad Pitt au împreună şase copii, trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici