O galerie de artă a concediat un angajat după ce acesta şi-a pus o lucrare proprie într-o expoziţie

  • O galerie de artă modernă din Germania a concediat un angajat din cadrul serviciului tehnic după ce a descoperit că acesta îşi pusese o lucrare proprie, un tablou, într-o expoziţie.
  • El spera ca astfel să-i fie descoperit talentul artistic.
344 afișări
Imaginea articolului O galerie de artă a concediat un angajat după ce acesta şi-a pus o lucrare proprie într-o expoziţie

Sursa foto: X

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a făcut două găuri într-un perete pentru a-şi monta tabloul în Pinakothek der Moderne din München, în speranţa că îi va fi remarcat talentul artistic. Un purtător de cuvânt al galeriei a declarat însă că lucrarea nu a fost expusă pentru foarte mult timp.

"Supraveghetorii observă imediat aşa ceva", a declarat Tine Nehler, adăugând că lucrarea i-a fost returnată autorului.

Bărbatul era un angajat al echipei de servicii tehnice a galeriei şi s-a descris ca fiind un artist independent, notează BBC.

Pe lângă faptul că i s-a desfăcut contractul de muncă, acestuia i s-a interzis accesul în galerie. Este vorba despre una dintre cele mai mari galerii de artă modernă din Europa, care prezintă lucrări ale lui Pablo Picasso, Max Ernst şi Salvador Dalí, printre alţii.

În urmă cu câteva luni, un incident similar a avut loc în oraşul german Bonn. Personalul împacheta lucrările unei expoziţii de la Bundeskunsthalle, când a observat că era un tablou în plus.

"Ni se pare amuzant şi vrem să îl cunoaştem pe artist. Aşa că luaţi legătura cu noi. Nu e nicio problemă", a postat galeria pe X.

Misterul s-a desluşit după ce o femeie a luat legătura cu reprezentanţii galeriei şi a mărturisit că lucrarea îi aparţine. Danai Emmanouilidis a declarat că şi-a dorit dintotdeauna ca unul dintre tablourile sale să ajungă într-o expoziţie. "L-am strecurat înăuntru cu un hanorac uriaş", a declarat ea pentru postul public local de televiziune WDR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici