O grădină zoologică din Coreea de Sud a anunţat naşterea primilor gemeni de panda gigant

Puii panda, de mărimea unei palme, s-au născut la parcul tematic Everland Resort, la sud-est de capitala Seul, pe 7 iulie, a anunţat marţi grădina zoologică într-un comunicat.

599 afișări
Imaginea articolului O grădină zoologică din Coreea de Sud a anunţat naşterea primilor gemeni de panda gigant

Sursa foto: Twitter

Un panda uriaş de la o grădină zoologică din Coreea de Sud a dat naştere primilor pui gemeni din ţară.
 
Puii panda, de mărimea unei palme, s-au născut la parcul tematic Everland Resort, la sud-est de capitala Seul, pe 7 iulie, a anunţat marţi grădina zoologică într-un comunicat.
 
Un filmuleţ postat pe YouTube arată cum mama lor, Ai Bao, îşi ridică cu gura primul pui, care cântăreşte 180 de grame, iar la o oră distanţă l-a adus pe lume şi pe cel de-al doilea pui, care cântăreşte 140 de grame.
 
Naşterea gemenilor este considerată rară, existând mai puţin de 50% şanse ca urşii panda să nască gemeni, iar în sălbăticie, aceştia se luptă să supravieţuiască, deoarece mamele pot adesea să aibă grijă doar de unul dintre puii lor, potrivit CNN.
 
Atât mama, cât şi puii ei sunt sănătoşi, a precizat grădina zoologică într-o declaraţie, personalul asigurând îngrijiri postnatale pe baza experienţei lor din urmă cu trei ani de a o ajuta pe mamă, acum în vârstă de 9 ani, să nască primul ei pui, Fu Bao.
 
"Sunt foarte fericit că s-au născut doi pui de panda gemeni pentru prima dată în Coreea", a declarat Kang Cheol-won, un îngrijitor al grădinii zoologice responsabil cu amenajarea incintei panda din parc. "Voi continua să am grijă de ei, astfel încât să poată deveni o familie de panda care să ofere speranţă şi bucurie publicului."
 
Urşii panda, cunoscuţi pentru predilecţia lor pentru bambus, sunt originari din China şi sunt consideraţi o "comoară naţională".
 
De zeci de ani, Beijingul îi trimite în străinătate ca ambasadori pentru a arăta bunăvoinţă în ceea ce este cunoscut sub numele de "diplomaţia panda".
 
Părinţii gemenilor, Ai Bao şi tatăl Le Bao, au fost împrumutaţi în Coreea de Sud în 2016. În 2020 s-a născut Fu Bao, primul panda născut pe plan local. Cei doi pui gemeni care s-au născut săptămâna aceasta nu au fost încă numiţi.
 
Jung Dong-hee, directorul Grădinii Zoologice Everland, a numit naşterea puilor de panda "o altă realizare importantă a cooperării dintre Coreea şi China în domeniul cercetării panda".
 
Panda uriaşi au o singură perioadă fertilă pe parcursul anului, care durează doar una până la trei zile de fiecare dată, iar preferinţa lor de a trăi singuri în habitatele lor naturale înseamnă că se împerechează rar.
 
Având în vedere această provocare, grădina zoologică a declarat că a analizat schimbările hormonale în rândul urşilor panda pentru a căuta cea mai bună fereastră de împerechere şi a observat schimbările comportamentale ale mamei după ce a rămas însărcinată.
 
Se estimează că în jur de 1.800 de urşi panda au rămas în sălbăticie, majoritatea în munţii din Sichuan, în vestul Chinei.
 
În prezent, Beijingul îşi împrumută urşii panda în aproximativ 20 de ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici