O lege britanică interzice consumul de plăcintă cu carne de Crăciun

Interzicerea consumului de plăcintă cu carne în ziua de Crăciun şi interzicerea uciderii unui scoţian în oraşul York, se numără printre cele mai absurde legi englezeşti, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie.

2 afișări
Imaginea articolului O lege britanică interzice consumul de plăcintă cu carne de Crăciun

O lege britanică interzice consumul de plăcintă cu carne de Crăciun

Istoria legilor numără o serie de decrete legale, care în trecut au sunat bine, dar care în prezent frizează absurdul potrivit spiegel.de.

În Franţa, de exemplu, este ilegal să dai unui porc numele de Napoleon, în timp ce în Massachusetts, Statele Unite, o lege din perioada colonială permite oamenilor să poarte o puşcă sau un pistol în parcul Boston Common, dacă arma este folosită pentru a se apăra de urşi.

În Marea Britanie, care se laudă cu o tradiţie a legilor de aproape un mileniu, există multe asemenea legi absurde.

În urma unui sondaj realizat de postul de televiziune britanic UKTV Gold, s-au descoperit cele mai absurde zece legi englezeşti la ora actuală.

Pe primul loc s-a situat legea care interzice decesul în clădirea Parlamentului, aceasta fiind urmată de cea care interzice ca un timbru pe care apare chipul reginei să fie lipit cu josul în sus pe scrisori.

Pe locul al treilea în top s-a situat legea care interzice practica topless-ului tuturor femeilor, cu excepţia celor care lucrează într-un magazin de comercializare a peştilor tropicali, urmată de interdicţia de a consuma plăcintă cu carne de Crăciun - jumătate dintre respondenţi au recunoscut că încalcă această lege.

Pe următoarele locuri s-au situat legi la fel de comice sau absurde: dacă o persoană aflată în Scoţia are nevoie disperată să meargă la toaletă şi bate la uşa unei persoane particulare, aceasta este obligată să o lase înăuntru; o femeie însărcinată poate naşte oriunde în Marea Britanie, inclusiv în casca unui poliţist; capetele balenelor ucise pe coasta britanică aparţin regelui, în timp ce cozile aparţin reginei; este ilegal să nu comunici autorităţilor de la taxe şi impozite informaţii pe care nu vrei să le dai, dar este legal să nu le comunici informaţii care nu te deranjează; intrarea persoanelor îmbrăcate în armură în clădirea Parlamentului este interzisă; este ilegal să ucizi un scoţian în oraşul York, dacă acesta poartă arc şi săgeţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici