O „navă plutitoare” a fost fotografiată în largul coastei Cornwall

  • Imaginile arată o navă care pare că pluteşte în aer, o iluzie optică surprinsă în largul coastei Angliei.
  • David Morris a făcut o fotografie a navei lângă Falmouth, Cornwall.
  • Meteorologul BBC David Braine a declarat că „mirajul superior” s-a produs din cauza „condiţiilor atmosferice speciale care reflectă lumina”.
4928 afișări
Imaginea articolului O „navă plutitoare” a fost fotografiată în largul coastei Cornwall

Sursa foto: Twitter

El a spus că iluzia este comună în Arctic, dar poate apărea „foarte rară” în Marea Britanie, în timpul iernii, potrivit BBC.

Morris a spus că a fost „uimit” după ce a surprins fotografia în timp ce privea spre mare din cătunul Gillan. „Mirajele superioare apar din cauza condiţiilor meteorologice cunoscute sub numele de inversare a temperaturii, unde aerul rece se află aproape de mare, cu un aer mai cald deasupra acestuia”.

„Întrucât aerul rece este mai dens decât aerul cald, întoarce lumina către ochii cuiva care stă pe pământ sau pe coastă, schimbând modul în care apare un obiect îndepărtat. Mirajele superioare pot produce câteva tipuri diferite de imagini - aici o navă îndepărtată pare să plutească deasupra poziţiei sale reale, dar uneori un obiect sub orizont poate deveni vizibil”, a explicat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici