VIDEO   O nouă specie de crab a fost descoperită în India

O creatură „calmă”, căreia îi place să sape sub pământ, a fost descoperită ca specie nouă în India, arată un studiu recent.

832 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de crab a fost descoperită în India

FOTO The New Indian Express

Ieşind de sub sol mai ales noaptea, crabul a trecut neobservat - până acum.

Oamenii de ştiinţă care au studiat pădurea Central Western Ghats din Karnataka (în apropiere de New Delhi) au cercetat şi vizuinele subterane şi au ajuns faţă în faţă cu creatura neobişnuit de „calmă”,  conform unui studiu publicat în revista Zootaxa.

Cercetătorii au colectat mai multe specimene şi, la o privire mai atentă, au descoperit o nouă specie de crab de apă dulce: Aradhya placida sau Crabul paşnic, se arată în cercetare.
 
Crabii paşnici sunt crustacee mici, corpul lor atingând aproximativ un centimetru în lăţime şi mai puţin de un centimetru în lungime, au precizat specialiştii. Specia are ochi mici, picioare lungi şi o textură netedă. Fotografiile arată culoarea maro închis a corpului crabului şi picioarele de culoare maro-portocalie mai deschisă.
 
Crabul paşnic preferă să locuiască în vizuini în apropierea copacilor sau a bolovanilor, se arată în studiu. Vizuinele aveau de obicei o adâncime cuprinsă între un metru şi un metru şi jumătate şi erau distanţate la aproximativ un metru şi jumătate.
 
Aceşti crabi sunt în principal nocturni şi iubitori de ploaie, potrivit studiului. Ei sunt mai activi în timpul sezonului musonic, care are loc din iunie până în septembrie, şi ies la suprafaţă în timpul ploilor. Înregistrarea video partajată pe YouTube de către coautorul Sameer Kumar Pati arată crabul deplasându-se pe sol.
 
Cercetătorii au numit noua specie după cuvântul latin pentru „calm” sau „paşnic”, datorită comportamentului său neagresiv. Alte specii de crabi indieni de apă dulce sunt mai agresive, se arată în sursa citată.
 
Noua specie s-a distins atât prin comportamentul său, cât şi prin caracteristicile sale morfologice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici