O piaţă din Sângeorgiu de Pădure ar putea fi redenumită după stră-străbunica Reginei Angliei

Primăria Sângeorgiu de Pădure, din judeţul Mureş, a primit o propunere pentru redenumirea unei pieţe din oraş după numele stră-străbunicii Reginei Angliei, contesa Claudia Rhedley, care s-a născut şi a fost înmormântată în localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

17 afișări

Primarul localităţii, Tar Andras, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că a primit un proiect de hotărâre în acest sens de la un consilier al Partidului Civic Maghiar, proiectul respectiv urmând să intre în dezbaterea Consiliului local din Sângeorgiu de Pădure în următoarea şedinţă.

Primarul a afirmat că, potrivit proiectului, doar o parte din Piaţa Unirii din localitate ar urma să poarte numele Rhedley şi că el, personal, este împotrivă, din raţiuni tehnice.

"Am un centru de 120 de metri, din care un segment de 50 de metri ar urma să se numească Piaţa Rhedley, chiar pe unde trece drumul naţional DN13A, la intersecţia cu acesta. Eu mă voi opune. Dar Consiliul Local va decide", a spus Tar Andras.

Castelul familiei Rhedley din Sângeorgiu de Pădure este situat vis-a-vis de locul în care sunt înmormântaţi membrii acestei familii, într-o criptă zidită sub Biserica Reformată din centrul oraşului.

În luna mai a anului trecut, în timpul unei vizite în judeţul Mureş, prinţul moştenitor Charles al Marii Britanii a mers la mormântul antecesoarei sale de la Sângeorgiu de Pădure, ca să depună flori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici