O producătoare din Rusia va realiza un film despre Iulia Timoşenko, fostul prim-ministru al Ucrainei

Anna Krutova, fostă preşedintă a companiei de producţie STV din Rusia, a declarat că va realiza un film artistic despre fostul prim-ministru al Ucrainei Iulia Timoşenko, în prezent candidată la alegerile prezidenţiale din Ucraina, conform hollywoodreporter.com.

115 afișări
Imaginea articolului O producătoare din Rusia va realiza un film despre Iulia Timoşenko, fostul prim-ministru al Ucrainei

O producătoare din Rusia va realiza un film despre Iulia Timoşenko, fostul prim-ministru al Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anna Krutova, care va scrie scenariul şi se va ocupa de producţia filmului, a declarat că nu intenţionează să ofere o imagine "idealizată" asupra Iuliei Timoşenko.

"Ea este mai degrabă un politician aventuros decât o luptătoare pentru dreptate", a declarat Krutova pentru cotidianul rusesc Izvestia.

Pentru acest proiect, cu un buget estimat între 4 şi 5 milioane de dolari, producătoarea speră să obţină finanţare din partea statului rus şi a asociaţiei de sprijinire a cinematografiei europene Eurimages. Filmările sunt programate pentru începutul anului 2015.

Iulia Timoşenko, în vârstă de 53 de ani, a jucat un rol important în "Revoluţia portocalie" din Ucraina, în 2004, însă mandatul ei ca prim-ministru al Ucrainei nu a fost lipsit de controverse.

Rivală a fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, Timoşenko a fost condamnată în 2011 la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere, însă a fost eliberată pe 22 februarie din spitalul penitenciarului din Harkov, în urma revoltelor de la Kiev de la începutul anului împotriva regimului lui Ianukovici.

După eliberarea din închisoare, Timoşenko şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Ucrainei, în cadrul alegerilor prezidenţiale care vor avea loc pe 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici