O revistă germană admite că a publicat interviuri false cu celebrităţi internaţionale

Reprezentanţii revistei glossy germane Neon au recunoscut că au publicat interviuri false cu mai multe celebrităţi internaţionale, precum Beyonce, Mike Tyson, Courtney Love şi Brad Pitt, informează spiegel.de.

31 afișări
Imaginea articolului O revistă germană admite că a publicat interviuri false cu celebrităţi internaţionale

O revistă germană admite că a publicat interviuri false cu celebrităţi internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Revista germană de lifestyle Neon se bucură de un mare succes comercial, dar, pe de altă parte, este şi subiectul multor glume. Unii susţin că revista este esenţială pentru cei cu un stil de viaţă occidental, în timp ce alţii spun că este o publicaţie dedicată micii burghezii, avidă de subiecte de divertisment, fără prea multă consistenţă. În pofida controverselor, două atribute ale revistei Neon nu au fost puse la îndoială - tirajul foarte mare şi autenticitatea.

Totuşi, în urma unui scandal izbucnit la finalul săptămânii trecute, a ieşit la iveală faptul că unele dintre interviurile publicate de Neon erau false. În acest context, publisherul revistei, cunoscuta companie Grüner + Jahr, s-a distanţat de acest scandal, în timp ce redactorii şefi ai publicaţiei declară că sunt victimele lui Ingo Mocek, unul dintre reporterii publicaţiei.

Mocek este acuzat că ar fi adăugat interviurilor sale declaraţii inventate chiar de el. Deşi a făcut acest lucru cu mai mult timp în urmă, adevărul a fost scos la iveală de echipa de management al cântăreţei americane Beyonce, care, recent, a făcut o plângere cu privire la un interviu artistei, apărut în Neon într-o formă distorsionată.

Chestionat de editorii revistei, Mocek nu a avut niciun fel de dovadă pentru declaraţiile pe care le publicase. Redactorii şefi ai Neon au iniţiat o investigaţie internă şi au descoperit mai multe interviuri false.

Printre interviurile inventate de Mocek se numără unul cu Mike Tyson, despre filosoful Nietzsche, unul cu artista Courtney Love, despre sânii ei, şi unul cu Brad Pitt, pe diverse teme.

Reprezentnaţii conducerii revistei au declarat că nu au avut niciodată vreo îndoială cu privire la veridicitatea informaţiilor publicate de Mocek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici