O revistă pe a cărei copertă apar Elton John, soţul său şi bebeluşul cuplului, cenzurată în SUA

Un supermarket american a stârnit un val de proteste din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor homosexualilor, după ce a luat decizia de a cenzura coperta revistei Us Weekley, care-i prezintă pe Elton John, soţul său şi bebeluşul cuplului, cu scopul de a "proteja copiii" din acel oraş.

119 afișări
Imaginea articolului O revistă pe a cărei copertă apar Elton John, soţul său şi bebeluşul cuplului, cenzurată în SUA

O revistă pe a cărei copertă apar Elton John, soţul său şi bebeluşul cuplului, cenzurată în SUA

Potrivit dailymail.co.uk, conducerea supermarketului The Harps din oraşul Mountain Home din statul Arkansas a considerat că fotografia de pe coperta revistei Us Weekly, ce prezintă acest cuplu gay pozând alături de bebeluşul lor, ar fi ofensatoare.

La rândul lor, directorii acestui supermarket au declarat că au luat decizia de a acoperi coperta acestei reviste cu un plastic opac - aceeaşi metodă utilizată pentru a acoperi copertele revistelor pornografice - în urma numeroaselor plângeri primite de la clienţii magazinului.

Fotografia de pe coperta revistei Us Weekly îl arată pe cântăreţul britanic Elton John care pozează alături de soţul său David Furnish, alături de bebeluşul cuplului, Zachary Jackson Levi Furnish John, născut în prima zi de Crăciun, cu ajutorul unei mame surogat.

În supermarketul The Harps, revista este expusă cu un plastic de protecţie lipit peste copertă. Doar partea superioară a fotografiei este vizibilă, iar pe acel plastic a fost imprimat mesajul "Family shield. To protect young Harps shoppers" (Copertă de protecţie familială. Pentru protecţia tinerilor cumpărători din magazinul The Harps).

Această decizie a stârnit un val de proteste din partea organizaţiei GLAAD (Gay&Lesbian Alliance Against Defamation) şi a altor asociaţii pentru apărarea drepturilor homosexualilor.

Jennifer Huddleston, o clientă a magazinului de Mountain Home, a fotografiat ediţia cenzurată a revistei Us Weekly şi a postat apoi această fotografie pe internet. Ulterior, ea a expediat-o şi pe conturile de pe Twitter ale unor jurnalişti celebri precum Anderson Cooper şi Ellen DeGeneres, unei actriţe cunoscute - Kathy Griffin, dar şi pe site-ul GLAAD şi al altor asociaţii care militează pentru respectarea drepturilor homosexualilor.

Fotografia a stârnit foarte repede numeroase controverse în blogosferă. Mulţi internauţi s-au plâns la rândul lor în legătură cu această cenzură, iar alţii au iniţiat o campanie ce vizează boicotarea tuturor magazinelor din lanţul The Harps.

În urma numeroaselor proteste primite, conducerea acestui lanţ de supermarketuri a decis să elimine plasticul de protecţie şi să expună în magazinele sale versiunea necenzurată a revistei.

Elton John şi partenerul său de viaţă David Furnish au o relaţie de peste 17 ani şi s-au căsătorit în 2005 în cadrul unei ceremonii fastuoase.

Elton John şi David Furnish au donat unor asociaţii de caritate suma primită din comercializarea drepturilor de publicare a fotografiilor cu bebeluşul lor şi pentru interviul acordat revistei Us Weekly.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici