O scrisoare a unei supravieţuitoare de pe Titanic, scoasă la licitaţie

O scrisoare de mână a unei supravieţuitoare de pe Titanic, o aristocrată din Anglia care a scăpat din naufragiu cu ajutorul unei bărci de salvare aproape goale şi care a fost criticată apoi din această cauză, va fi scoasă la licitaţie, iar organizatorii o evaluează între 4.000 şi 6.000 de dolari.

606 afișări
Imaginea articolului O scrisoare a unei supravieţuitoare de pe Titanic, scoasă la licitaţie

O scrisoare a unei supravieţuitoare de pe Titanic, scoasă la licitaţie

Scrisoare de două pagini a fost scrisă la puţin timp după naufragiul pachebotului Titanic de Lady Duff-Gordon şi va fi scoasă la vânzare online, în perioada 15-21 ianuarie, pe site-ul RRAuction, iar pe 22 ianuarie va fi licitată la sediul din Boston al casei de licitaţii, informează AFP.

În scrisoarea adresată unui prieten, Lady Duff-Gordon, care avea 48 de ani la data redactării textului, se plângea de modul în care a fost tratată în Anglia "unde se pare că nu am făcut ce trebuia făcut când am fost salvaţi! Este ruşinos!".

Documentul a fost scris în perioada anchetei care a avut loc între 2 mai şi 12 iulie 1912 referitor la naufragiul pachebotului.

Lucy Duff-Gordon, o celebră creatoare de modă, şi soţul său, Sir Cosmo Duff-Gordon, în vârstă de 49 de ani la acea dată, pasageri la clasa I, se urcaseră în barca de salvare numărul unu, în care au fost îmbarcate, în timpul naufragiului, doar 12 persoane, dintre care şapte membri ai echipajului, în condiţiile în care ambarcaţiunea ar fi putut transporta 40 de persoane.

Cuplul a fost acuzat apoi că ar fi plătit membrii echipajului pentru a nu mai merge în căutarea altor naufragiaţi, acuzaţii considerate ulterior nefondate de către anchetatori.

Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în largul coastelor Canadei, în regiunea Terra Nova, după ce a lovit un aisberg, ducând la moartea a 1.500 de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici