O tânără de 17 ani din Albania a câştigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018

Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 a fost cucerit de Inis Neziri, interpreta albaneză în vârstă de 17 ani plecând de la Braşov şi cu premiul de 25.000 de euro.

7022 afișări
Imaginea articolului O tânără de 17 ani din Albania a câştigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018

O tânără de 17 ani din Albania a câştigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018

Născută la 12 ianuarie 2001 la Tirana, Inis Neziri este prima concurentă albaneză care pleacă de sub Tâmpa cu Marele Trofeu.

La jumătate de secol de la primul Festival Cerbul de Aur, Marele Trofeu a fost adjudecat după ce Inis Neziri a interpretat în concurs, piesele ”Dau viata mea pentru o iubire”, compusă de Marius Ţeicu, pe versuri de Eugen Rotaru şi ”Piedestal”, creaţie a tinerei artiste albaneze care plănuieşte să îşi reprezinte ţara la Eurovision cât mai repede.

"Am multe emoţii, nici nu ştiu ce să zic. Vreau să mulţumesc mult echipei, juriului şi organizatorilor pentru acest festival prestigios", a spus artista albaneză, marcată de succesul neaşteptat, imediat ce a primit trofeul placat cu aur din mâna Luminiţei Dobrescu, câştigătoarea de acum 50 de ani a Marelui Premiu.

Cea de-a patra seară a manifestării produse de TVR a adus în faţa celor mai bine de 5500 de spectatori adunaţi pe gradenele montate în Piaţa Sfatului şi recitaluri susţinute de invitaţii speciali ai ”Cerbului” aniversar, Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans şi Carla's Dreams. Vedeta serii, Nicole Scherzinger, a inclus printre piesele pe care le-a interpretat şi o variantă proprie a melodiei lui Prince, "Purple Rain", prezentată în premieră pentru braşoveni.

În istoria Festivalul a intrat sâmbătă o nouă serie de laureaţi. Premiul I a mers la Olivier Kaye, concurentul din Belgia reuşind să seducă juriul cu piesa "Să nu-mi iei niciodată dragostea", compusă de Holograf. Prestaţia sa a fost şi pe gustul publicului, interpretul plecând de la Braşov şi cu Premiul Publicului.

Şi premiul II a plecat din România, dar nu foarte departe Antonia Gigovska, din Macedonia fiind răsplătită pentru prezentarea personal a melodiei "Cât de frumoasă eşti", compusă de Ionel Tudor, pe versurile Andreei Andrei.

Premiul III l-a câştigat Kelly Joyce, din Franţa, piesa cu care a convins juriul fiind "Of, inimoară", compusă de Edmond Deda.

În Republica Moldova se duce Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune, cucerit de Lidia Isac, pentru "Tu nu vezi cerul", piesă compusă de Ionel Tudor, versuri Andreea Andrei.
Au mai luat premii Ryan O'Shaughnessy, din Irlanda (Premiul Municipiului Braşov) şi italianul Damiano Borgi (Premiul Judeţului Braşov)

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti a fost atribuit Ralucăi Blejuşcă, din România. Jurnaliştii i-au acordat Premiul Presei Festivalului lui Ovidiu Anton, din România pentru interpretarea piesei "Copacul", compoziţie a lui Jolt Kerestely, pe versuri de Ovidiu Dumitru.

Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu din România au fost cei care au jurizat prestaţiile concurenţilor în acest an.

A devenit o tradiţie ca ultima seară a festivalului Cerbul de Aur să fie dedicată folclorului. Duminică, urcă pe scenă, începând cu ora 20.30, artişti de muzică populară ca Grigore Leşe, Damian Drăghici, Alex Calancea Band, dar şi Cornelia şi Lupu Rednic, Ionut Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei

Ediţia 2018 a Festivalului Cerbul de Aur este dedicată Centenarului Marii Uniri şi are loc în Piaţa Sfatului din Braşov în perioada 29 august - 2 septembrie 2018.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, cea mai recentă dintre acestea fiind organizată în anul 2009. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii şi recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici