O tânără ucraineană talentată vine cu o serie de picturi emoţionante despre războiul din Ucraina: „Victoria din 2022”

Extrem de realiste şi perfect realizate, picturile arată viaţa ucrainienilor, civili şi soldaţi, în cele trei luni de la invaziei Rusiei.

1237 afișări
Imaginea articolului O tânără ucraineană talentată vine cu o serie de picturi emoţionante despre războiul din Ucraina: „Victoria din 2022”

FOTO Saatchi Art

Artista ucraineană Kateryna Kosianenko a creat o serie de şase picturi cutremurătoare, expresive şi unice despre războiul din Ucraina. Operele reprezintă spiritul curajos al ucrainienilor şi rezilienţa de care dau dovadă în faţa unui inamic considerat de temut şi anume Putin. 
 
  • Pictura „Adăpost” înfăţişează câteva femei ucrainene îngrijorate, ascunse într-un buncăr, în timp ce în exterior totul este foc şi distrugere. De la invazia în Ucraina, ruşii au bombardat tot ce se putea: clădiri publice, blocuri, case, şcoli, teatre, grădini zoologice, câmpurile cu grâne. 
 
 
 
  • Pictura „Primăvara” înfăţişează câmpurile înverzite, iar oamenii, pe picior de plecare. Sunt refugiaţii care au avut norocul să poată fugi din ţară. Femeile ţin în braţe sau pe umeri copii sau animale. Au câteva bagaje, iar pe feţe li se citeşte îngrijorarea: viaţa aşa cum o ştiau luase sfârşit. 
 
 
  • Pictura „Punctul de control”. Soldaţii ucrainieni, femei şi bărbaţi, poartă însemne cu culorile steagului: albastru şi galben, pe uniformă, sau pe arme. Este modul în care armata ucrainiană se diferenţiază de invadatori. În pictură, armata lui Putin este înfăţişată ca un balaur („Răul”, „Diavolul”), care este oprit de către soldaţi.
 
  • Pictura Red Kalyna (arbuşti cu fructe roşii). Pe rochiile tradiţionale ale femeilor, sunt şi mărgele roşii, care fac trimitere la fructele roşii. Fructele mici şi roşii reprezintă un simbol vechi, al rezistenţei oamenilor în faţa opresiunii politice şi dominării străine. Kalyna este totodată, emblema oficială a forţelor armate ucrainene. 
     

 
  • Pictura „Banca”. Doi îngeri ţin o „ţesătură” a unei realităţi distruse de ruşi, dar şi a unei posibilităţi. Un vis sau un ideal: viaţa va reveni cândva la normal. Ruşii lasă în urma lor distrugere şi moarte, însă ucrainienii nu vor ceda şi vor lupta pentru ca ţara lor să rămână liberă.  
 
  • Pictura „Linişte”. În regiunile pe care nu le-au putut cuceri ruşii, viaţa se întoarce uşor-uşor la normal. O nouă „normalitate”, însă. Copiii rămaşi fără părinţi se joacă printre ruinele blocurilor, cu animale de companie lăsate în urmă de către cei care au fugit din calea bombelor. Dar e, în sfârşit, linişte: nu se mai aud explozii şi nici ţipete de durere, însă nici semne ale unei comunităţi.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici