O vilă romană de 2000 de ani a fost descoperită în Italia în timpul unor lucrări

  • Construcţia unui loc de joacă dezvăluie ruinele unei vile de acum 2.000 de ani, presupusă a fi reşedinţa lui Plinius cel Bătrân, în Bacoli, Italia.
  • Zidurile groase şi terasele panoramice ale vilei, acum parţial scufundate în mare, dezvăluie o privelişte strategică de 360 de grade asupra Golfului Napoli din secolul I.
  • Planuri de explorare continuă sunt în desfăşurare pentru a aduce la lumină mai multe camere şi posibile fresce, transformând situl într-un muzeu în aer liber, pentru a împărtăşi istoria romană şi importanţa zonei Bacoli.
2786 afișări
Imaginea articolului O vilă romană de 2000 de ani a fost descoperită în Italia în timpul unor lucrări

Sursa foto: comune.bacoli.na.it

O descoperire remarcabilă a avut loc în timpul unui proiect de trei ani pentru construirea unui loc de joacă şi zonă de recreere pentru copii în sudul oraşului Napoli, Italia, informează CTV News. Lucrările au dezvăluit ruinele unei case de plajă de acum 2.000 de ani, considerată a fi construită în secolul întâi. Aflată într-o poziţie privilegiată cu vedere spre insulele Ischia şi Procida, vila, acum parţial scufundată în mare, se presupune că ar fi fost reşedinţa opulentă a lui Plinius cel Bătrân, un renumit autor roman, naturalist şi comandant al flotei navale romane. Descoperită în oraşul de coastă Bacoli, vila se mândreşte cu ziduri groase de piatră la perimetru, zece camere mari cu podele şi pereţi tencuiţi, precum şi terase panoramice în aer liber intacte.

Locaţia strategică a vilei în cadrul portului roman Misenum, un avanpost naval cheie, sugerează că vederea sa panoramică de 360 de grade asupra Golfului Napoli servea scopuri militare. Excavarea a scos la iveală construcţia elaborată a zidurilor, prezentând blocuri de tufă în formă de diamant aranjate într-un model ornamental. Din cauza fenomenului de ”bradisism negativ”, vila şi alte părţi sunt acum sub apă, cauzat de coborârea treptată a suprafeţei pământului în mare din cauza activităţii vulcanice.

Explorarea suplimentară este planificată pentru a dezvălui camere adiţionale şi posibile fresce, aducând lumină asupra vieţii şi structurii mai ample a Misenum, o colonie romană semnificativă. Vila de pe plajă, probabil utilizată pentru odihnă şi primirea oaspeţilor de rang înalt, va deveni un muzeu în aer liber, permiţând cetăţenilor şi vizitatorilor să admire ruinele remarcabile. Această descoperire nu numai că surprinde arheologii, dar se aliniază şi cu legenda locală care speculează despre existenţa unui tezaur subteran în zonă. Plaja, alăturată zidurilor vilei nou-descoperite, include o ruină de cărămidă numită ”peretele vorbitor”, întărind credinţa în existenţa unei locuinţe mari. Muzeul în aer liber este gata să ofere perspective asupra vieţii romane antice şi a importanţei istorice a Bacoli în Imperiul Roman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici