Oamenii de ştiinţă, uluiţi de semnale radio trimise din spaţiu la fiecare 16 zile. De unde ar proveni

Cercetătorii au rămas extrem de surprinşi după ce au observat transmiterea unor semnale de unde radio de la un obiect misterios, aflat la 500 de milioane ani lumină depărtare de Pământ, relatează LadBible.

3593 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă, uluiţi de semnale radio trimise din spaţiu la fiecare 16 zile. De unde ar proveni

sursa FOTO: Profimedia

Semnalele sunt transmise din spaţiu la fiecare 16 zile, evenimentul misterios marcând un moment semnificativ în domeniul astrofizicii, informează LadBible.

Experţii au concluzionat că nu este totuşi vorba despre mesaje de la o altă formă de viaţă din Univers, întrucât în acest caz semnalele ar fi fost emise mult mai des. Fenomenul nu este unic însă. În primul caz de acest fel, o multitudine de sunete au fost emise o dată sau de două ori pe oră, vreme de patru zile, până ce au dispărut timp de 12 zile. 

Din 2007 până în prezent au fost receptate peste 100 de semnale transmise din spaţiu pe unde radio, însă doar 10 dintre acestea s-au desfăşurat într-o manieră repetitivă. Sunetele provin de la o galaxie aflată la 500 de milioane lumină de planeta noastră.

O altă teorie susţine că semnalele radio orbitează în jurul unei stele sau a unei găuri negre, sau că vânturile stelare ar bloca sau facilita transmiterea sunetelor.

Există posibilitatea ca ciclul de sunete transmise din spaţiu pe o perioadă de 16 zile să genereze mai multe astfel de semnale repetitive.

Deşi nu se ştie sigur care este originea acestor semnale, oamenii de ştiinţă sunt de părere că ele au luat naştere în afara Căii Lactee.

Experţii consideră că fenomenul observat îi va ajuta să studieze mai bine structura şi evoluţia Universului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici