Obiecte care i-au aparţinut lui Robin Williams, scoase la licitaţie la patru ani de la moartea celebrului artist. Ce se va face cu banii

Obiecte de artă, de recuzită şi personale ale actorului Robin Williams vor fi scoase la licitaţie pe 4 octombrie, la casa Sotheby's din New York, la patru ani de la moartea celebrului artist, potrivit The Hollywood Reporter.

980 afișări
Imaginea articolului Obiecte care i-au aparţinut lui Robin Williams, scoase la licitaţie la patru ani de la moartea celebrului artist. Ce se va face cu banii

Obiecte care i-au aparţinut lui Robin Williams, scoase la licitaţie

Obiectele, care au aparţinut actorului şi celei de-a doua sa soţii, producătorul de film Marsha Garces Williams - cu care a fost căsătorit din 1989 până în 2010 -, vor fi vândute în beneficiul organizaţiilor caritabile pe care le susţineau.

Printre obiecte se numără scenarii cu autograf, trofee, piese de recuzită, street art de Banksy, peste 40 de ceasuri de mână, biciclete, mobilier etc.

Încasările vor reveni unor organizaţii precum The Juilliard School din New York, Wounded Warrior Project şi Challenged Athletes Foundation.

Robin Williams s-a sinucis la vârsta de 63 de ani, pe 11 august 2014, în locuinţa sa din localitatea Tiburon, în apropiere de San Francisco.

Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. Cea de-a treia sa soţie, Susan Schneider, a dezvăluit ulterior că actorul suferea de demenţă cu corpi Lewy, o maladie neurodegenerativă care afectează dispoziţia, sistemul locomotor şi provoacă halucinaţii.

Starul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici