Ochelarii şi sandalele lui Mahatma Gandhi, la licitaţie

O pereche de ochelari, sandalele din piele şi ceasul de buzunar ale lui Mahatma Gandhi vor fi scoase la licitaţie pe 5 martie, la New York, de casa Antiquorum Auctioneers.

26 afișări
Imaginea articolului Ochelarii şi sandalele lui Mahatma Gandhi, la licitaţie

Ochelarii şi sandalele lui Mahatma Gandhi, la licitaţie (Imagine: 21stcenturysocialism.com)

Valoarea totală a obiectelor a fost evaluată la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de dolari de către specialiştii casei de licitaţii care se ocupă mai ales de vânzarea de ceasuri.

Potivit specialiştilor de la Antiquorum, ochelarii rotunzi pe care i-a purtat părintele independenţei indiene au fost oferiţi unui colonel care i-a cerut acestuia sfaturi pentru a fi mai inspirat.

"Gandhi i-a oferit ochelarii spunându-i că aceştia sunt «ochii» care i-au oferit o viziune a Indiei libere", a precizar Antiquorum în catalogul de vânzări.

Sandalele au fost oferite unui ofiţer britanic în 1931, după ce acesta îi făcuse o fotografie lui Gandhi, indică Antiquorum.

Ceasul marca Zenith, care datează din perioada 1910 - 1915, a fost oferit de Gandhi nepoatei sale, Abha Gandhi, care i-a fost asistentă timp de şase ani.

Gandhi a murit, de altfel, în braţele acesteia, în 1948, el fiind victima unui asasinat.

Apostolul non-violenţei era cunoscut pentru punctualitatea sa şi a declarat cu puţin timp înainte să moară: "Nu suport să întârzii la rugăciuni nici măcar un minut".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici