Operă de Verdi, interpretată cu figuranţi goi

Un număr de 35 de bărbaţi şi femei cu vârsta peste 50 de ani vor apărea goi într-o interpretare insolită a operei de Giuseppe Verdi "Bal mascat", care se va juca sâmbătă, la Erfurt, potrivit operei din acest oraş situat în estul Germaniei.

86 afișări
Imaginea articolului Operă de Verdi, interpretată cu figuranţi goi

Operă de Verdi, interpretată cu figuranţi goi (Imagine: Mediafax Foto)

Autorul punerii în scenă a operei este coregraful austriac Johann Kresnik, 69 de ani, un obişnuit al montărilor care provoacă dezbateri. După ce a lansat o ofertă pentru 35 de de figuranţi, acesta a primit răspunsuri de la 60 de candidaţi din regiunea Thuringe, unde se află Erfurt, a declarat directorul Operei din Erfurt, Guy Montavon.

Figuranţii se vor prezenta în faţa publicului dezbrăcaţi, purtând doar măşti cu Mickey Mouse pe tot parcursul spectacolului, decorul fiind reprezentat de ruinele World Trade Center.

"Este vorba de un spectacol foarte frumos şi poetic. Conceptul este puţin critic faţă de America, această lume a Americii cu locuitori foarte bogaţi şi alţii foarte săraci, cu războiul şi excesele societăţii americane de astăzi", a indicat Guy Montavon.

În ciuda apelului lansat de un politician local la boicotarea acestui spectacol, toate locurile au fost deja rezervate pentru cele cinci reprezentaţii, a spus Montavon.

Johann Kresnik a devenit cunoscut datorită montărilor sale foarte provocatoare în Germania, mai ales pentru că a urcat pe scenă interpreţi goi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici