Operaţiune spectaculoasă pe şantierul podului peste Dunăre: vor fi montate cablurile principale

  • O operaţiune spectaculoasă va avea loc în curând pe şantierul podului peste Dunăre de la Brăila.
  • Constructorii vor monta cablurile principale la o înălţime de aproximativ 200 de metri şi pe o distanţă de 2 kilometri în linie dreaptă.
4483 afișări
Imaginea articolului Operaţiune spectaculoasă pe şantierul podului peste Dunăre: vor fi montate cablurile principale

Operaţiune spectaculoasă pe şantierul podului peste Dunăre: vor fi montate cablurile principale

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei Pro Infrastructura, podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcţiei. Dacă până acum italienii de la Astaldi au ridicat cele două picioade de pod până la înălţimea de 192 de metri, în curând japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2 kilometri în linie dreaptă.

În paralel, autorităţile române caută soluţii pentru drumurile de acces.

„Din multe puncte de vedere este cea mai impresionantă lucrare de infrastructură din ţara noastră. În punctualitatea echipei din Japonia ne putem încrede, dat nu acelasi lucru îl putem spune despre CNAIR, care de 3 ani ne promite că va rezolva problemele birocratice şi va emite autorizaţii de construire pentru drumurile de conexiue către capetele podului”, au anunţat reprezentanţii Pro Infrastructura.

Podul de la Brăila va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Podul va fi conectat la reţeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. Drumul principal va avea o lungime de 19 km, iar drumul de legătură Smârdan-Măcin va avea peste 4 km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici