Oprah Winfrey va juca într-un film despre Martin Luther King

Vedeta de televiziune Oprah Winfrey va juca în filmul biografic "Selma", despre Martin Luther King, pe care îl şi produce, alături de Brad Pitt, prin intermediul casei acestuia de producţie, Plan B.

112 afișări
Imaginea articolului Oprah Winfrey va juca într-un film despre Martin Luther King

Oprah Winfrey va juca într-un film despre Martin Luther King (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Selma" este o dramă despre campania lui Martin Luther King în sprijinul dreptului la vot al persoanelor de culoare, din 1965, când au fost organizate trei marşuri de protest, din Selma până în Montgmomery. Primul marş, cel mai violent, a fost denumit "duminica sângeroasă", deoarece protestatarii au fost atacaţi cu bâte şi gaze lacrimogene, informează contactmusic.com.

Oprah Winfrey va juca rolul militantei pentru drepturi civile Annie Lee Cooper, o femeie mai în vârstă care a încercat să se înscrie pentru vot, iar acest drept i-a fost refuzat de un şerif.

Rolul militantului pentru drepturi civile ale persoanelor de culoare Martin Luther King, ucis pe 4 aprilie 1968, va fi interpretat de David Oyelowo (care a jucat alături de Oprah Winfrey în "Lee Daniels' The Butler"). Cuba Gooding Jr. va interpreta rolul lui Fred Gray, avocatul care a militat pentru dreptul la vot al persoanelor de culoare, Tom Wilkinson va juca rolul fostului preşedinte american Lyndon B. Johnson, iar Tim Roth va interpreta rolul controversatului guvernator al Statelor Unite George Wallace.

Oprah Winfrey, în vârstă de 60 de ani, este supranumită "regina talk show-urilor" datorită emisiunii sale "The Oprah Winfrey Show", care a debutat în anii 1980. De-a lungul anilor, Oprah a atras o audienţă de peste 16 milioane de telespectatori, iar emisiunea ei primea un milion de dolari pentru fiecare 30 de secunde de publicitate difuzate în timpul show-ului.

În prezent, conform revistei Forbes, Oprah Winfrey este cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere personală cotată la 1,5 miliarde de dolari.

De la 1 ianuarie 2011, Oprah Winfrey a devenit preşedintele postului de televiziune OWN, cu programe produse de Harpo Productions şi Discovery Communications. În august 2013, acest post TV era urmărit de peste 83 de milioane de telespectatori din Statele Unite ale Americii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici