Oraşul te hipnotizează. Ce opere de Street Art există în lume: O fetiţă şi-a pus inima în praştie - GALERIE FOTO

Ce vezi într-o operă de Street Art, în oraşul tău, pietonu ce treci în grabă pe zebră? Arta găştilor de stradă are o ţintă fără echivoc: te pune pe gânduri, îţi capturează atenţia, are mesaj social. Nu sunt doar desene urbane. Sunt schiţele constelaţiilor de probleme ale societăţii.

725 afișări
Imaginea articolului Oraşul te hipnotizează. Ce opere de Street Art există în lume: O fetiţă şi-a pus inima în praştie - GALERIE FOTO

Oraşul te hipnotizează. Ce opere de Street Art există în lume: O fetiţă şi-a pus inima în praştie (Imagine: Brightside)

Iată o colecţie a operelor de Street Art din toată lumea, furată de pe Brightside.me. Mergi pe stradă, cu ochii ca motanul Tom din Tom & Jerry, proptiţi în scobitori. Te uiţi şi vezi, nu ţine ochişorii în pământ. Mergi şi uită-te atent la arta de stradă din oraşul tău!

În Paris pictoriţa mexicană Frida Kahlo e desenată de grafferi în mozaic şi culori fosforescente, cu un nimb de femeie-martir. Aura e albastră, culoarea cerului de noapte. Frida a devenit iconică. E canonizată în graffiti.

Ochii albaştri ai unui copil melancolic sunt puşi pe-un perete de clădire din New York. În muralul contemporan hiperrealist, fetiţa are chip angelic.

 

O poartă de garaj din Barcelona e acoperită de faţa lui Walter White, personajul din serialul american cult, Breaking Bad. Walter ajunge în Breaking Bad să fie implicat în tranzacţiile şi jocurile periculoase din lumea traficanţilor de droguri. În Spania, faţa lui e colorată caleidoscopic de artiştii de stradă.

În oraşul Stavanger din Norvegia, doi copii desenaţi în negru se profilează longilini şi fantomatici pe un perete alb.

O colină pe care stau grupate ca în fagurele de albine căsuţele mexicane din Las Palmitas este pictată în întregime în graffiti.

În Bali, Indonezia, pe frontispiciul unei hale, un huhurez te priveşte ameninţător cu mâinile lui osoase de om.

Oraşul Oz din Franţa. O fată cu ochii verzi exoftalmici e pictată pe gardul de piatră dură al unei reşedinţe.

În Landskrona, Suedia, liniile zebrei trecerii de pietoni se transformă, magic, în notele muzicale ce vin, în spirale, către un micuţ saxofonist ce se tolăneşte pe un semn de circulaţie.

Jeleuri în Malta. Gummy bears, ursuleţii de peltea gigant se înghesuie pe o stradă de lângă o piscină publică.

Master Yoda din Star Wars e desenat în Horsens, Danemarca.

În Hawaii, pe o epavă din largul mării, artiştii au pictat o femeie. Pare o sirenă în transă. Sau în prag de moarte.

Berlin, Germania. Pe muchiile unui bloc de apartamente, un măr roşu a explodat. E ca şi cum povestea Albăi ca Zăpada ar fi spusă în varianta unui cercetător în fizica cuantică. Ce s-a întâmplat cu mărul frumoasei ca Zăpada? Care-i formula fizică a unei muşcături din mărul otrăvit?

La Milano, o operă de street art înfăţişează o fetiţă uriaşă, într-un oraş labirintic, care îşi pune inima într-o praştie gigantescă. Sforile jucăriei sale sunt legate de două clădiri. Oraşul şi fetiţa sunt desenate în alb-negru. Doar inima e roşie.

Pe o stradă pietonală din Salerno, Italia, e desenat un bărbat în maiou, cu mustaţa lui tipică stilului Italian Coolness. Are pantofi de step şi ghiuluri pe mai multe degete. Doarme tolănit. Capo di tutti capi, la odihna de prânz, după o porţie de spaghetti alla carbonara.

În Lisabona o pasăre pictată în graffiti distruge cu gheruţele o maşină.

Weston-super-Mare, Marea Britanie. Într-un desen, un băieţel trage cu ochiul la o femeie care-şi face baie. Alt băieţel stă de şase.

Pe podeaua acoperişului unui bloc e pictată o chinezoiacă goală. Are tatuat un dragon pe tot spatele. Desenul e în Hong Kong, China.

Mâini de femeie lansează bărcuţe de hârtie în care apar aborigeni vâslind, într-o operă de street art de sub un pod din Karlsruhe, Germania.

Un şoarece ridică brutal un cuţit de măcelar înspre o pisică într-un desen, în oraşul Kalamata, din Grecia.

Într-o operă de street art din Barcelona, o femeie în vârstă, frivolă şi cu trăsături frumoase, trage violent şi lacom din ţigară. Are cercei ce seamănă cu bomboanele colorate.

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici