Ornella Muti datorează fiscului italian peste 2 milioane de euro

Autorităţile fiscale din Italia reclamă peste 2 milioane de euro Ornellei Muti, deşi actriţa spune că nu mai trăieşte în Italia, ci în Monaco, potrivit presei italiene.

4 afișări
Imaginea articolului Ornella Muti datorează fiscului italian peste 2 milioane de euro

Ornella Muti datorează fiscului italian peste 2 milioane de euro (Sursa: Mediafax Foto)

Actriţa în vârstă de 52 de ani a devenit rezident al Principatului de Monaco în 1994, însă autorităţile fiscale din Italia consideră că Ornella Muti a continuat să locuiască şi să trăiască în peninsulă.

Existenţa "unei locuinţe destinate a adăposti copiii acesteia pe perioadă nedeterminată şi angajarea unei baby-sitter constituie indicii obiective care susţin prezenţa doamnei Rivelli (adevăratul nume al actriţei, n.r.) pe teritoriul italian", subliniază autorităţile în raportul lor, potrivit publicaţiei Corriere della Sera.

O altă dovadă care nu poate fi contrazisă, după părerea autorităţilor, este că starul şi-a utilizat cardurile de credit peste tot, cu excepţia oraşului Monte-Carlo.

Ornella Muti a mai fost deja acuzată de evaziune fiscală şi condamnată la plata sumei de un milion de euro, pentru fapte petrecute în perioada 1995 - 1998. Această sumă nu a fost, deocamdată, achitată.

Actriţa a realizat aproape o sută de filme, printre care se numără "Contele de Monte Cristo", de Josee Dayan, şi "The New Monsters", de Mario Monicelli şi Dino Risi.

În prezent, actriţa este cercetată pentru o nouă fraudă fiscală, pentru perioada 1999 - 2000, autorităţile reclamând de la aceasta suma de 1,3 milioane de euro.

Muti nu este prima celebritate urmărită de fiscul italian. Exemple sunt tenorul Luciano Pavarotti, decedat în septembrie 2007, campionul de motociclism Valentino Rossi sau patronul Luxottica, Leonardo del Vecchio.

O adevărată plagă a economiei italiene, frauda fiscală a păgubit statul anul trecut de suma de 115 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici