Oscar de la Renta: Să o îmbrac pe Michelle Obama nu este prioritatea mea

Celebrul designer Oscar de la Renta a declarat recent că nu constituie o prioritate pentru el să creeze haine pentru prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, mai ales în condiţiile în care relaţia dintre cei doi "a debutat cu stângul".

357 afișări
Imaginea articolului Oscar de la Renta: Să o îmbrac pe Michelle Obama nu este prioritatea mea

Michelle Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Se pare că designerul, despre care se ştie că le-a îmbrăcat pe toate primele doamne ale Statelor Unite, de la Betty Ford până la Laura Bush, a pierdut şansa de a adăuga în palmares numele lui Michelle Obama, după ce, în 2009, a criticat-o aspru pentru că a ales să poarte un pulover J. Crew în timpul vizitei oficiale la palatul Buckingham din Londra, unde s-a întâlnit cu suverana Marii Britanii, scrie The Washington Post.

De la Renta a dezaprobat şi alegerea vestimentară a primei doamne a Statelor Unite care a purtat un brand britanic la un dineu de stat, în urmă cu câţiva ani.

Însă designerul nu se arată deloc afectat de lipsa de popularitate pe care o are în prezent la Casa Albă.

"Astăzi, moda este influenţată de femeia obişnuită de pe stradă. Nu de un star de cinema, nu de prima doamnă", a spus De la Renta.

Referitor la relaţia lui cu Michelle Obama, designerul a spus: "Aceasta a început cu stângul şi cred că se va încheia la fel".

Născut în 1932, în Republica Dominicană, Oscar de la Renta - pe numele său complet Óscar Aristides de la Renta Fiallo - este unul dintre cei mai cunoscuţi şi valoroşi designeri din lume. Format de Cristóbal Balenciaga şi Antonio Castillo, el a devenit cunoscut la nivel mondial în anii '60, fiind unul dintre designerii care au îmbrăcat-o pe prima doamnă a Statelor Unite Jacqueline Jennedy. Recompensat cu numeroase premii de profil, De la Renta a lucrat pentru casele Lanvin şi Balmain înainte de a-şi lansa brandul care îi poartă numele. Creaţiile lui sunt purtate în prezent de nume mari din industria cinematografică, din politică, dar şi de reprezentante ale mai multor case regale. De la Renta se numără şi printre preferaţii vedetelor care optează pentru hainele semnate de el pentru a le purta pe covorul roşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici