Oscar Wilde, cea mai spirituală personalitate britanică

Scriitorul Oscar Wilde, care şi pe patul de moarte a dat dovadă de umor, cu celebra frază "Această perdea mă omoară; eu ori ea, unul din noi trebuie să dispară", s-a situat pe primul loc într-un top al celor mai spirituale personalităţi britanice, informează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Oscar Wilde, cea mai spirituală personalitate britanică

Oscar Wilde, cea mai spirituală personalitate britanică

Cu 20% dintre voturile participanţilor la sondaj, Wilde s-a situat pe primul loc în acest top, fiind urmat de scriitorul irlandez Spike Milligan, care şi-a gravat pe piatra de mormânt epitaful "Ţi-am zis că sunt bolnav".

În topul celor mai spirituale zece personalităţi britanice a mai fost inclus premierul britanic Winston Churchill, pe locul al cincilea. Acuzat de parlamentarul laburist Bessie Braddock că ar fi beat, acesta a răspuns: "Bessie, eşti urâtă. Iar mâine dimineaţă eu voi fi treaz, dar tu vei fi în continuare urâtă".

Scriitorul Noel Coward s-a situat pe locul al şaptelea pentru fraza: "Ascuţimea minţii ar trebui să fie o desfătare glorioasă, aşa cum este caviarul. Nu ar trebui niciodată sa fie răspândită aşa, ca gemul".

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, mai celebră pentru personalitatea sa dură decât pentru umor, este cea mai spirituală celebritate feminină în top, pe poziţia a 12-a, pentru fraza "Calitatea de a fi puternic este echivalentă cu calitatea de a fi o doamnă. Dacă eşti nevoit să spui că eşti (puternic n.r.), înseamnă că nu eşti".

La sondajul realizat cu ocazia lansării unui nou post de televiziune digitală UKTV, au participat 3.000 de fani ai filmelor de comedie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici