Palmier "sinucigaş", descoperit în Madagascar

Un palmier înalt de 20 de metri, care "se sinucide" după ce înfloreşte, a fost descoperit într-o regiune izolată din Madagascar.

13 afișări
Imaginea articolului Palmier "sinucigaş", descoperit în Madagascar

Palmier "sinucigaş", descoperit în Madagascar

Palmierul a stat "ascuns" timp de secole, până când a fost găsit într-o zonă mlăştinoasă, de 240 de metri pătraţi, pe o insulă din largul coastei sud-estice a Africii, accesibilă doar pe calea aerului, relatează Sky News.

John Dransfield, de la Royal Botanic Gardens din Londra, consideră palmierul drept o descoperire uimitoare.

"Palmierul este o specie de plantă uimitoare, cu un ciclu de viaţă atât de neobişnuit", a spus acesta.

Palmierul are o tulpină înaltă de 21 de metri şi face o dată în viaţă nişte flori mici, din care picură nectar, care "fac cu ochiul" insectelor polenizatoare. După ce înfloreşte şi face fructe, resursele nutritive ale plantei sunt epuizate, cauzând prăbuşirea copacului şi moartea acestuia.

Chiar dacă palmierul înfloreşte o singură dată în viaţă, nimeni nu ştie cât trăieşte exact. Aproape la fel de remarcabil este faptul că oamenii de ştiinţă nu au aflat de existenţa acestuia decât recent.

Palmierul gigant, cu o înălţime de 20 de metri şi cu o coroană cu un diametru de cel puţin nouă metri, este suficient de mare încât să fie văzut pe Google Earth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici