Papa Francisc, operat în secret de cataractă. Cum se simte Suveranul Pontif

Papa Francisc a fost operat de cataractă în secret, în urmă cu câteva luni, iar intervenţia chirurgicală oftalmologică a avut loc la clinica Pio XI din Roma, potrivit publicaţiei italiene Il Mesagerro.

379 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, operat în secret de cataractă. Cum se simte Suveranul Pontif

Papa Francisc, operat în secret de cataractă. Cum se simte Suveranul Pontif

Papa Francisc a anunţat încă din luna martie a anului trecut că va fi supus unei astfel de intervenţii.

Vorbind cu deţinuţii de la închisoarea Regina Coeli din Roma, suveranul pontif a spus: "O privire împrospătată face bine. De exemplu, la vârsta mea, se poate instala cataracta şi nu mai vezi bine realitatea. Anul viitor va trebui să fiu operat".

Cataracta este o afecţiune oftalmologică frecventă şi se manifestă prin scăderea progresivă a vederii din cauza pierderii transparenţei cristalinului. Aproximativ 60% dintre persoanele cu vârsta de peste 70 de ani suferă de această afecţiune.

Pe 17 decembrie, Jorge Mario Bergoglio, devenit papa Francisc în 2013, va împlini 83 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici