Păpuşi inspirate de cele două fiice ale lui Barack Obama

Preşedintele american Barack Obama este o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comerţ, după tricouri, căşti sau farfurii cu imaginea sa, apărând acum "Minunata Malia" şi "Dulcea Sasha", două păpuşi inspirate de fiicele preşedintelui american.

10 afișări
Imaginea articolului Păpuşi inspirate de cele două fiice ale lui Barack Obama

O firmă americană a creat două păpuşi inspirate de cele două fiice ale lui Barack Obama (Imagine: Associated Press)

Orice asemănare cu persoane sau situaţii existente sau care au existat este doar întâmplătoare, se apără totuşi firma care a lansat cele două păpuşi, Ty Inc, cu sediul în Illinois (nord), statul de reşedinţă al actualului preşedinte american.

"Sasha şi Malia sunt prenume foarte drăguţe... care se potrivesc foarte bine cu păpuşile pe care le fabricăm", a declarat joi la postul de televiziune CNN Tania Lundeen, vicepreşedintele Ty, însărcinată cu vânzările.

"Păpuşile pe care le-am făcut nu seamănă cu fiicele" preşedintelui, Sasha şi Malia, în vârstă de şapte şi, respectiv, zece ani, a adăugat ea.

Este vorba despre primele păpuşi afroamericane din gamă. Ele au fost vândute la preţul de 9,99 dolari de la începutul lunii.

Probabil tot o întâmplare face ca şi celelalte păpuşi ale firmei Ty să se cheme: Bubbly Britney (Spears), Lucky Lindsay (Lohan) sau Precious Paris (Hilton)...

Inspiraţia din lumea starurilor pentru crearea de păpuşi nu reprezintă politica întreprinderii, precizează totuşi Lundeen, amintind că Ty se fereşte să dea păpuşilor sale nume de persoane în viaţă pentru a nu "impune idei preconcepute" copiilor, în jocul lor cu acestea.

Aceste coincidenţe suscită totuşi reacţii de revoltă. "Trebuie să ne amintim că ele (fiicele Obama) sunt încă nişte copii", a declarat, pentru ziarul Chicago Tribune, Christina Vercelletto, redactor-şef al revistei "Parenting", consacrate părinţilor.

Potrivit acesteia, practica de a face marketing în jurul fiicelor Obama ca şi cum ar fi staruri, cu păpuşi care par mai înaintate în vârstă decât sunt în realitate Sasha şi Malia, trimite un mesaj negativ, făcându-le pe fete să vrea să crească mari mai repede.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici