Parcul Cişmigiu va fi repopulat cu păsări exotice

Lacul din Parcul cişmigiu va fi repopulat, sâmbătă, cu păsări exotice iar volierele pentru păunii arlechini, imperial albi şi India Blue vor fi reamenajate şi în parcurile Herăstrău şi Bordei, informează, vineri, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

371 afișări
Imaginea articolului Parcul Cişmigiu va fi repopulat cu păsări exotice

Parcul Cişmigiu va fi repopulat cu păsări exotice (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, lacul din Parcul Cişmigiu va fi populat cu lebede albe şi negre, raţe mandarin şi caroline, gâşte Călifar, Magellan, de Nil sau canadiene.

De săptămăna viitoare, păsările exotice vor putea fi admirate şi pe lacurile din parcurile Herăstrău şi Bordei şi vor fi reamenajate volierele în toate cele trei parcuri pentru păunii arlechini, imperial albi şi India Blue.

"Reacţia pozitivă a bucureştenilor, care au vizitat parcurile în care au fost aduse păsările exotice a fost suficientă pentru a înţelege că acesta este un proiect de succes. Sunt bucuros că sunt promotorul acestei acţiuni, care a încântat publicul şi a înnobilat Bucureştiul. Am devenit un exemplu pozitiv pentru alţi primari de sector, care au populat cu păsări exotice parcurile pe care le au în administrare", a declarat Radu Popa, director general ALPAB, citat in comunicat.

Cele 86 de păsări exotice din parcurile Cişmigiu şi Herăstrău din Capitală au fost mutate, în octombrie, la o fermă unde au fost îngrijite în perioada iernii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici