Paul McCartney nu-şi va recupera drepturile asupra cântecelor Beatles

Cântăreţul Paul McCartney nu va primi drepturile asupra cântecelor Beatles, deţinute de Michael Jackson, acestea rămânând în continuare în proprietatea familiei Jackson, potrivit declaraţiei postate pe site-ul oficial al fostului membru al legendarei trupe britanice.

91 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney nu-şi va recupera drepturile asupra cântecelor Beatles

Paul McCartney nu-şi va recupera drepturile asupra cântecelor Beatles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Speculaţiile potrivit cărora drepturile asupra catalogului Beatles ar fi urmat să îi revină lui McCartney au apărut în presa internaţională imediat după decesul lui Michael Jackson, însă testamentul "Regelui muzicii pop", făcut public în urmă cu o săptămână, nu a conţinut nicio referire la transferul acestor drepturi.

Într-un comunicat postat pe site-ul lui oficial, Paul McCartney a explicat natura acestor speculaţii, declarând că aceste chestiuni au fost înţelese greşit de presă.

"În urmă cu ceva timp, mass-media a vehiculat ideea că Michael Jackson urma să îmi lase mie, prin testament, partea sa de drepturi asupra catalogului Beatles, dar aceasta era o minciună sfruntată, pe care nu am crezut-o nici măcar o singură secundă", a declarat Paul McCartney.

"În prezent presa scrie că eu sunt devastat după ce am aflat că el nu mi-a lăsat mie drepturile asupra acelor cântece. Nu este deloc adevărat. Nu am crezut nicio secundă că informaţia originală era adevărată şi, din acest motiv, informaţia potrivit căreia aş fi devastat este un fals grosolan. Nu trebuie să credeţi tot ce scrie presa, oameni buni!", a adăugat celebrul muzician britanic.

În ianuarie 2009, un articol publicat în tabloidul britanic The Mirror susţinea faptul că Michael Jackson dorea să cedeze partea lui de drepturi asupra catalogului Beatles lui Paul McCartney, ca o "ofertă de pace". Testamentul care stipulează că drepturile asupra cântecelor Beatles vor rămâne familiei Jackson datează din 2002. Dacă Michael Jackson ar fi vrut să cedeze aceste drepturi lui Paul McCartney, el ar fi trebuit să modifice acel testament, dar, în mod evident, el nu a făcut acest lucru.

Michael Jackson a achiziţionat drepturile asupra cântecelor Beatles, pentru suma de 47,5 milioane de dolari, în 1985, cumpărând catalogul Beatles scos la licitaţie de compania ATV Music, după ce a depăşit oferta făcută de celălalt partener de licitaţie, Paul McCartney. În momentul morţii sale, Michael Jackson deţinea 50% din aceste drepturi, împreună cu Sony Music.

Paul McCartney l-a caracterizat pe Michael Jackson drept "un bărbat-copil cu un talent imens" după ce "Regele muzicii pop" a murit, pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. Pe site-ul lui oficial, Paul McCartney, care în deceniile trecute a fost bun prieten cu Michael Jackson, a explicat faptul că, deşi el şi starul american "s-au îndepărtat, cu timpul, unul de celălalt", ei "nu s-au certat niciodată" şi că păstrează în continuare amintiri foarte frumoase despre bunul său prieten şi partener de duet Michael Jackson. Cei doi au cântat împreună piesele "Say, Say, Say" şi "The Girl is Mine".

Say, Say, Say

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici