Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2010 - GALERIE FOTO

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision, s-au calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut joi de semifinala care s-a desfăşurat la Telenor Arena din Oslo, în Norvegia.

114 afișări
Imaginea articolului Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2010 - GALERIE FOTO

Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Pe lângă reprezentanţii României, concurenţii din Georgia, Ucraina, Turcia, Israel, Irlanda, Cipru, Azerbaidjan, Armenia şi Danemarca au fost selectaţi, în urma semifinalei de joi, să participe la finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă seară, la Oslo.

România, reprezentată la Oslo de Paula Seling şi Ovi, cu piesa "Playing With Fire", a intrat, joi, în concurs pe poziţia a zecea.

Vezi aici prestaţiile live ale concurenţilor

Cei doi au concurat în cea de-a doua semifinală alături de Elveţia, Lituania, Georgia, Turcia, Irlanda, Slovenia, Suedia, Ucraina, Olanda, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Azerbaidjan, Cipru, Israel şi Armenia.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Reprezentanţii din Bosnia şi Herţegovina, Republica Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania şi Islanda au fost selectaţi, în urma primei semifinale, care a avut loc marţi, să participe la finala Eurovision.

În finală vor participa, pe lângă artiştii aleşi în urma semifinalelor, reprezentanţii din Franţa, Germania, Norvegia, Spania şi Marea Britanie, calificaţi automat.

Conform regulamentului, câte zece ţări din cele două semifinale acced, pe baza televotingului şi a notelor acordate de juriu, în faza finală a competiţiei.

Prima şi a doua semifinală a Eurovision 2010 au fost difuzate, marţi şi joi, în direct pe TVR 1, şi prezentate din studioul Televiziunii Române de Geanina Corondan şi Leonard Miron.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa "The Balkan Girls", ce s-a clasat pe locul al 19-lea în concurs. Câştigătorul ediţiei din 2009 a concursului a fost reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak, cu piesa "Fairytale".

Eurovision Song Contest se transmite fără întrerupere începând din 1956 şi este unul dintre cele mai longevive spectacole de televiziune din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici