Pedro Almodovar vrea să regizeze un film SF

Cineastul spaniol Pedro Almodovar, deţinător a două premii Oscar, intenţionează să regizeze primul său film ştiinţifico-fantastic.

160 afișări
Imaginea articolului Pedro Almodovar vrea să regizeze un film SF

Pedro Almodovar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cineastul spaniol este cunoscut mai degrabă pentru comediile şi dramele sale care au ca temă centrală viaţa şi relaţiile de familie şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1999, cu "Totul despre mama mea/ Todo Sobre Mi Madre", dar şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, în 2002, cu "Vorbeşte cu ea/ Hable Con Ella".

Almodovar spune, însă, că a visat întotdeauna să regizeze un film SF, după modelul lungmetrajului său preferat din acest gen cinematografic, "Invasion of the Body Snatchers".

"Sunt încă destul de tânăr pentru a face un film ştiinţifico-fantastic. Am multe idei pentru acest gen de film", a spus Almodovar, informează contactmusic.com.

Regizorul spaniol spune că are deja în minte un astfel de proiect cinematografic: "Unul dintre scenariile de pe biroul meu aparţine acestui gen de filme. Sper că îl voi regiza".

Cu cele peste 20 de lungmetraje ale sale, Pedro Almodovar a construit cea mai admirată filmografie din cinematografia spaniolă după Luis Bunuel şi a lansat o întreagă generaţie de actori iberici - Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril şi Penelope Cruz.

În afara premiile Oscar câştigate, Almodovar a fost recompensat cu patru premii Cesar şi două premii Goya. Singurul trofeu major care i-a scăpat este Palme d'Or, decernat la Festivalul de la Cannes, unde a primit însă premiul pentru regie - pentru filmul "Totul despre mama mea" (1999) - şi cel pentru scenariu - pentru "Volver" (2006).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici