Peste 20 de artişti internaţionali, la a treia ediţie Rokolectiv

A treia ediţie a festivalului de muzică electronică şi arte vizuale conexe Rokolectiv, care va avea loc pe 11, 12 şi 13 aprilie, la Bucureşti, prezintă un line-up de peste 20 de artişti, printre care şi pionierul muzicii electronice Jean-Jacques Perrey, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii.

43 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de artişti internaţionali, la a treia ediţie Rokolectiv

Peste 20 de artişti internaţionali, la a treia ediţie Rokolectiv

Festivalul, care se va desfăşura pe 11 şi 12 aprilie în clubul Session din Bucureşti, iar pe 13 aprilie, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, evoluează anul acesta sub tema "Playground".

În 2008, Rokolectiv încearcă să creeze un "loc de joacă" pentru muzicieni şi artişti vizuali, cu concerte, prezentări, screening-uri şi instalaţii. Invitându-i în Playground timp de trei zile, Rokolectiv "forţează" mâna artiştilor să-şi împingă limitele creativităţii. Ediţia de anul acesta a Rokolectiv continuă, ca şi până acum, să stimuleze amestecul de genuri şi medii.

La loc de onoare în cadrul evenimentului va fi mişcarea/ label-ul Underground Resistance. Legendele stilului Detroit techno vin în premieră în România cu un live Interstellar Fugitives, sub "comanda" lui "Mad" Mike Banks. De asemenea, Rokolectiv 2008 prezintă şi un showcase dedicat scenei norvegiene - scena care a avut o evoluţie aparte în lumea muzicii electronice - cu "veteranul" space-disco Bjorn Torske, mutanţii future jazz Mungolian Jet Set şi house bandu-ul Elektrofant.

Festivalul va culmina cu concertul extraordinar al lui Jean-Jacques Perrey, pionier al muzicii electronice. La cei 79 de ani ai săi, împreună cu David Chazam, Perrey promite o întoarcere la copilărie, alături de "jucăria" sa preferata, ondiolina.

Printre ceilalţi artişti care vor mai concerta în cadrul evenimentului se numără şi Pantha du Prince, Dat Politics, The Model, Dandy Jack & Sonja Moonear, Tom Wilson, Mungolian Jet Set, Dreamrec, Mira Calix, Sillyconductor, Planningtorock. Khan of Finland, Daedelus etc.

Un abonament pentru toate cele trei zile de festival costă 75 de lei, iar un bilet valabil doar pentru o zi - 35 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici