Peter Jackson va aduce pe marile ecrane adaptarea romanului "The Hobbit"

Peter Jackson a acceptat să producă adaptarea cinematografică a romanului "Bilbo the Hobbit", de J.R.R. Tolkien, după ce şi-a rezolvat problemele financiare pe care le avea cu compania New Line Cine, care a realizat trilogia "Stăpânul Inelelor".

2 afișări
Imaginea articolului Peter Jackson va aduce pe marile ecrane adaptarea romanului "The Hobbit"

Peter Jackson va aduce pe marile ecrane adaptarea romanului "The Hobbit"

În noiembrie, studiourile MGM au anunţat că vor produce o adaptare a romanului "Bilbo the Hobbit", în două noi lungmetraje, informează variety.com.

Primul film se doreşte a fi o adaptare a celebrului roman scris în 1937, în timp ce al doilea ar fi o adaptare a unor diverse lucrări şi note ale lui Tolkien, şi ar face legătura dintre povestea hobbit-ului Bilbo şi trilogia "Stăpânul inelelor", publicată în perioada 1954 - 1955.

Compania de producţie New Line şi compania de producţie a neozeelandezului Peter Jackson, Wingnut Films, au fost implicate vreme de un an într-un proces legal în legătură cu încasările filmului "Stăpânul inelelor - Frăţia inelului".

Saga fantastică "Stăpânul Inelelor", regizată de Jackson, o adaptare a trilogiei lui J. R. R. Tolkien, a obţinut încasări de peste trei miliarde de dolari din 2001 şi a câştigat 17 premii Oscar.

În momentul în care Jackson a dat în judecată compania New Line, Bob Shayne, copreşedintele studioului de producţie a afirmat că regizorul nu va realiza niciodată filmul "Bilbo The Hobitt".

Marţi, studiourile New Line şi MGM au emis un comunicat în care se indică faptul că neînţelegerile judiciare au fost rezolvate şi că Jackson şi asociata sa Fran Walsh vor fi producătorii executivi ai celor două filme.

Ca şi în cazul trilogiei "Stăpânul Inelelor", cele două filme vor fi turnate în acelaşi timp, dar vor fi lansate separat pe marile ecrane. Filmările vor începe în 2009, lansările fiind programate pentru 2010 şi 2011.

Este foarte posibil ca filmele să fie regizate de Sam Raimi, autorul filmelor "Omul Păianjen", un mare fan al trilogiei "Stăpânul Inelelor" şi al regizorului Peter Jackson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici