Pierre Lescure, confirmat în funcţia de preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes

Pierre Lescure, cofondator şi fost director general al operatorului francez de televiziune Canal Plus, a fost desemnat noul preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes şi îşi va asuma această funcţie începând din 2015.

39 afișări
Imaginea articolului Pierre Lescure, confirmat în funcţia de preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes

Pierre Lescure, confirmat în funcţia de preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes

"Felicitări lui Pierre Lescure, care a fost ales în unanimitate preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes, urmându-i în această funcţie lui Gilles Jacob", a anunţat, marţi, pe Twitter, ministrul Francez al Culturii şi Comunicării, Aurélie Filippetti, informează hollywoodreporter.com.

Un oficial din echipa care organizează festivalul a confirmat această numire pentru The Hollywood Reporter şi a spus că un anunţ oficial în acest sens va fi făcut în a doua jumătate a zilei de marţi.

Pierre Lescure, în vârstă de 68 de ani, îşi va prelua prerogativele după următoarea ediţie a festivalului, programată în mai, unde Gilles Jacob, în vârstă de 83 de ani, preşedinte din 2001, va fi pentru ultima oară în fruntea celui mai prestigios eveniment de profil din lume

Pierre Lescure, fost jurnalist, îl va sprijini pe directorul festivalului, Thierry Fremaux, care se ocupă de componenta artistică a evenimentului de pe Croazetă.

Lescure a făcut parte din juriul Festivalului de Film de la Deauville din 2013 şi a fost preşedintele aceluiaşi festival în 2002. Şi-a exprimat pentru prima dată interesul faţă de Festivalul de Film de la Cannes într-un interviu publicat în presa franceză la sfârşitul anului trecut.

Se crede că Pierre Lescure sprijină ideea invitării pe Croazetă a talentelor şi a filmelor internaţionale, inclusiv a celor produse la Hollywood, iar acest punct de vedere se potriveşte perfect cu părerile lui Thierry Fremaux.

Jurnalist devenit un important patron în audiovizual, Pierre Lescure, cinefil şi pasionat de muzica rock, a lansat postul de televiziune Canal+ alături de André Rousselet în 1984 şi a devenit, 10 ani după aceea, la vârsta de 48 de ani, preşedintele emblematic al acestuia, înainte ca grupul să se transforme într-un gigant internaţional, prezent pe ambele ţărmuri ale Atlanticului.

Pasionat de cinema-ul american, a coordonat achiziţionarea studiourilor Universal de grupul Canal+-Vivendi în anul 2000. A devenit director al teatrului parizian Marigny în 2008.

Pierre Lescure a fost însărcinat de guvernul francez cu întocmirea unui raport privind trecerea la digital a politicii culturale franceze, care a fost predat în luna mai 2013.

Pierre Lescure, un om de showbiz, întruchipează reuşita unui mare director de media, spre deosebire de Jérôme Clément - care era contracandidatul său la obţinerea funcţiei de preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes -, un produs al publicului şi pasionat de cultura europeană.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici