Piesa "Dacă ploaia s-ar opri", a trupei Cargo - cea mai frumoasă melodie de dragoste românească

Piesa "Dacă ploaia s-ar opri" a trupei Cargo este considerată cea mai frumoasă melodie de dragoste românească, potrivit rezultatelor unui chestionar online postat pe www.mediafax.ro.

5175 afișări
Imaginea articolului Piesa "Dacă ploaia s-ar opri", a trupei Cargo - cea mai frumoasă melodie de dragoste românească

Piesa "Dacă ploaia s-ar opri", a trupei Cargo - cea mai frumoasă melodie de dragoste românească

Cele cinci melodii de dragoste româneşti, pentru care cititorii mediafax.ro şi-au putut exprima preferinţele, sunt "De-ai fi tu salcie la mal" (Horia Moculescu), "Bună seara, iubito" (Adrian Enescu), "Aproape linişte" (Nicu Alifantis), "Ploaia" (Cargo) şi "Cele două cuvinte" (Taxi).

Cei mai mulţi romantici au optat pentru balada rock "Dacă ploaia s-ar opri", piesa trupei Cargo, de pe albumul "Spiritus Sanctus" (2003), fiind fruntaşă în clasament după ce a primit 36,02% dintre voturile exprimate de cei 1.910 participanţi la sondaj.

Melodia "Bună seara, iubito", compusă de Adrian Enescu, pe versurile poeziei omonime de Lucian Avramescu, a ocupat locul al doilea, totalizând 25,36% dintre voturi. Interpretată de Loredana Groza, alături de Ion Caramitru, piesa a fost lansată în 1988.

Pe locul al treilea, cu 17,08% din voturi, s-a clasat şlagărul "De-ai fi tu salcie la mal", compus de Horia Moculescu pe versuri de Puiu Maximilian şi lansat în interpretarea Mihaelei Mihai în 1970.

Următoarea poziţie a fost ocupată de cea mai recentă piesă de dragoste dintre cele propuse - "Cele două cuvinte" a trupei Taxi, de pe albumul omonim lansat anul acesta de Dragobete. Melodia a fost votată de 11,8% dintre participanţii la sondaj.

Melodia "Aproape linişte", de Nicu Alifantis, pe versuri de Alexandru Andrieş, a fost preferată de 9,73% dintre votanţi. Alifantis a inclus melodia, în interpretare proprie, pe albumul "Piaţa Romană nr. 9" (1988), piesa fiind interpretată ulterior şi de Aura Urziceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici