Pink Martini va cânta la balul Oscarurilor

Grupul de jazz retro Pink Martini, care a concertat şi la Bucureşti, în octombrie 2007, va susţine un recital, duminică, la balul pe care guvernatorul Californiei îl va organiza după gala premiilor Oscar, o reîntoarcere la surse a muzicienilor care se inspiră din epoca de aur a Hollywood-ului.

2 afișări
Imaginea articolului Pink Martini va cânta la balul Oscarurilor

Pink Martini va cânta la balul Oscarurilor

Cunoscut pentru albumul "Sympathique" (1997) şi single-ul cu acelaşi titlu, care începe cu versul "Nu vreau să muncesc", cu accent à la Josephine Baker, Pink Martini a fost fondat în statul Oregon, în 1994.

"Când am început, eram patru şi cântam la pian în ţinută de cocktail", îşi aminteşte Thomas Lauderdale, director artistic al grupului. "Astăzi este un pic diferit", a declarat pentru AFP acest absolvent al prestigioasei universităţi Harvard.

Iniţial, grupul constituia atât un un proiect artistic cât şi un manifest politic: membrii săi cântau în timpul campaniilor sau manifestaţiilor pentru drepturile civice sau protejarea mediului. "Am devenit grupul preferat al cauzelor de stânga", a explicat Lauderdale. "Însă cu «Sympathique» am schimbat estetica".

Compus în prezent din 12 membri, Pink Martini amestecă stilurile jazz, swing şi clasic şi se inspiră din epoca de aur a Hollywood-ului. "Suntem ca un film hollywoodian demodat", a spus Lauderdale, ale cărui "filme favorite au fost turnate între 1939 şi 1964".

"Nu mai vedem dialoguri ca cele din «Sunset Boulevard», «Eve» sau «Mic dejun la Tiffany's»", spune acesta, adăugând că «în acea epocă, exista un simţ al stilului, indiferent că era vorba de automobile, aparate foto sau chiar electrocasnice. Obiectele erau făcute să dureze".

"Provocarea noastră este să recreăm acel tip de frumuseţe în muzica de astăzi", a spus Lauderdale, care este de profesie pianist clasic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici