Pistolul cu care a fost ucis asasinul lui John F. Kennedy, scos la licitaţie

Pistolul cu care a fost ucis, în 1963, Lee Harvey Oswald, asasinul preşedintelui american John F. Kennedy, va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii organizate, pe 15 şi 16 martie, la The Palms Resort and Casino, din Las Vegas.

209 afișări
Imaginea articolului Pistolul cu care a fost ucis asasinul lui John F. Kennedy, scos la licitaţie

Pistolul cu care a fost ucis asasinul lui John F. Kennedy, scos la licitaţie (Sursa: Mediafax Foto)

Pistolul folosit de Jack Leon Ruby pentru a-l ucide pe Lee Harvey Oswald, la câteva zile după ce acesta fusese arestat pentru asasinarea lui John F. Kennedy, face parte dintr-o colecţie considerată a fi una din cele mai bune selecţii ale culturii pop.

Cele 850 de obiecte scoase la licitaţie, printre care se numără jacheta purtată de John Lennon în videoclipul "Imagine", rochia de mireasă a Madonnei din videoclipul "Like a Virgin", un costum "Superman" purtat de Christopher Reeve şi o pensulă de vopsit aparţinând lui Andy Warhol, au fost colecţionate timp de 25 de ani de Anthony Pugliese.

Arlan Ettinger, preşedintele casei de licitaţii Guernsey's, din New York, a evaluat colecţia la aproximativ cinci milioane de dolari, precizând, însă, că pistolul scos la vânzare, inscripţionat cu iniţialele detectivilor care au rezolvat cazul, ar putea fi el însuşi achiziţionat pentru câteva milioane de dolari.

"Această colecţie nu putea fi mai bună de atât. Unele colecţii se laudă doar cu unul sau două obiecte de valoare. Aceasta, în schimb, are 100 de obiecte care ar putea fi atracţia serii", a precizat Ettinger.

Alte obiecte care vor putea fi achiziţionate în cadrul licitaţiei sunt o insignă ce i-a aparţinut lui J. Edgar Hoover, fondatorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), o perucă purtată de Elizabeth Taylor în "Cleopatra" şi o jachetă de piele pe care actorul Brandon Lee a purtat-o în timpul filmărilor pentru "Corbul/ The Crow".

Jacob Leon Rubenstein, care şi-a schimbat numele în Jack Leon Ruby, l-a asasinat pe Lee Harvey Oswald pe 24 noiembrie 1963, la două zile după ce Oswald a fost arestat pentru uciderea preşedintelui american John Fitzgerald Kennedy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici