Placido Domingo, fericit că va reveni pe scena teatrului Scala

Tenorul spaniol Placido Domingo a declarat că simte "o bucurie imensă" să revină pe scena teatrului Scala din Milano, unde va cânta, începând de vineri, în spectacolul de operă "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi, după operaţia de cancer la colon suferită la începutul lunii martie.

15 afișări
Imaginea articolului Placido Domingo, fericit că va reveni pe scena teatrului Scala

Placido Domingo, fericit că va reveni pe scena teatrului Scala (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru mine, bucuria de a reveni la Milano este imensă şi ea este sporită de faptul că voi putea, după un moment în care m-am temut, să îmi continui cariera", a declarat tenorul spaniol luni, cu ocazia unei conferinţe de presă.

"Este un privilegiu să fiu din nou aici după 40 de ani", a adăugat Placido Domingo, care a sărbătorit, în decembrie 2009, patru decenii de reprezentaţii susţinute pe scena celebrei opere din Milano.

În vârstă de 69 de ani, cântăreţul spaniol, care a acuzat dureri abdominale în timpul unor concerte pe care le susţinea la Tokyo, a fost operat la începutul lunii martie în clinica Mount Sinai din New York.

Tenorul spaniol le-a transmis tuturor oamenilor din lume să fie atenţi cu sănătatea lor şi să îşi facă periodic analizele medicale pentru a putea să identifice eventualele maladii în stadii incipiente. Cancerul de colon în faze timpurii nu prezintă simptome.

La Scala, tenorul va cânta în opera "Simon Boccanegra", a cărei partitură muzicală va fi dirijată de Daniel Barenboïm, care a salutat, în timpul aceleiaşi conferinţe de presă, revenirea pe scenă a unui "prieten drag".

Opt reprezentaţii sunt prevăzute în total. Rolul titular din această operă de Giuseppe Verdi va fi interpretat de Placido Domingo, pe 16, 21, 24 şi 29 aprilie, dar şi pe 4 şi 7 mai, iar tenorul polonez Andrzej Dobber va interpreta acelaşi rol pe 18 şi 28 aprilie.

"Să cânţi pe muzica lui Verdi, la Scala, este un lucru extraordinar", a declarat entuziasmat Placido Domingo, care şi-a dorit întotdeauna să interpreteze acest rol de bariton, cu care a debutat, în toamna trecută, la Staatsoper din Berlin.

Placido Domingo va prezida, în perioada 25 aprilie - 2 mai, juriul concursului liric internaţional Operalia, creat în 1993 de tenorul spaniol cu scopul de a-i recompensa pe tinerii cântăreţi de operă şi care va fi organizat în acest an la Scala din Milano.

Jose Placido Domingo Embil, născut pe 21 ianuarie 1941, cunoscut sub numele de scenă de Placido Domingo, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici