Poliţia indiană a dejucat un furt de ceapă

Poliţia din India a dejucat încercarea unor hoţi de a deturna un camion cu ceapă, o infracţiune neobişnuită, care putea fi comisă din cauza preţurilor mari la acest aliment de bază, informează site-ul televiziunii France24.

272 afișări
Imaginea articolului Poliţia indiană a dejucat un furt de ceapă

Poliţia indiană a dejucat un furt de ceapă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei bărbaţi au oprit duminică, pe o autostradă principală, un camion care se deplasa din oraşul Jaipur (vestul Indiei) spre capitala New Delhi. Ei au pretins că şoferul camionului este vinovat de producerea unui accident rutier, în urma căruia a fost afectat vehiculul lor. Unul dintre bărbaţi a urcat la volan în locul şoferului de camion.

Poliţia, alertată rapid cu privire la acest incident, a baricadat autostrada pe care se deplasa camionul furat.

Văzând drumurile blocate, hoţii au abandonat camionul şi au încercat să fugă, lăsându-l pe şoferul camionului să-şi continue drumul.

De cele mai dese ori, ţinte ale hoţilor "sunt camioanele cu marfă, iar furtul de alimente sau legume este ceva neobişnuit", a declarat Ram Kishore, un poliţist din Shahpura (nord), unde a fost comisă infracţiunea.

Preţurile la ceapă au crescut în India, un kilogram costând 60 de rupii (aproximativ 70 de eurocenţi) în New Delhi, în raport cu 15 rupii anul trecut.

Creşterea preţurilor pentru ceapă are o influenţă politică în India. În 1980, Indira Gandhi declara că un Guvern care nu poate controla preţurile la ceapă nu are dreptul să se afle în funcţie.

În 1998, Guvernul din New Delhi a fost demis din cauza creşterii de şase ori a preţurilor la ceapă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici