Poşta belgiană a lansat o serie de timbre cu miros şi gust de ciocolată

Poşta belgiană (Bpost) a lansat, miercuri, o serie de cinci timbre parfumate, cu miros şi gust de ciocolată, alimentul care reprezintă unul dintre simbolurile gastronomiei din această ţară.

284 afișări
Imaginea articolului Poşta belgiană a lansat o serie de timbre cu miros şi gust de ciocolată

Poşta belgiană a lansat o serie de timbre cu miros şi gust de ciocolată (Imagine: Diana Stancovici/Mediafax Foto)

"Gustul de ciocolată a fost încorporat în partea lipicioasă a timbrelor, sub forma unor uleiuri esenţiale de cacao, care sunt eliberate atunci când timbrele sunt linse. Timbrele au şi un miros de ciocolată, care emană din cerneala în care a fost adăugată fiecare dintre cele cinci arome", au precizat reprezentanţii Bpost.

Fotografiile de pe aceste timbre prezintă imagini cu ciocolată în formă de granule, praline, pastă, bucăţi şi batoane.

"Să găsim parfumul şi gustul ciocolatei negre, care caracterizează ciocolata belgiană, nu a fost deloc uşor. În cele din urmă, partenerii din acest proiect, care provin din patru ţări, Belgia, Germania, Olanda şi Elveţia, au colaborat şi au găsit soluţia", afirmă Poşta belgiană.

"Nu este pentru prima oară când a fost emis un timbru poştal care are miros, însă acest simţ este de acum combinat şi cu cel al gustului, iar acest fapt reprezintă o premieră absolută", au subliniat reprezentanţii belgieni.

Seria cu cele cinci timbre, destinate expedierilor internaţionale, costă 6,20 euro. Tipărite în 107.600 de exemplare, ele vor fi puse în vânzare începând din 25 martie şi vor putea fi achiziţionate inclusiv de pe site-ul www.bpost.be.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici