Preferinţa pentru un anume tip de vin dezvăluie anumite trăsături de caracter

Preferinţa cuiva pentru un anume tip de vin poate dezvălui anumite trăsături de caracter ale persoanei respective, potrivit unui studiu realizat în Australia şi Marea Britanie.

39 afișări
Imaginea articolului Preferinţa pentru un anume tip de vin dezvăluie anumite trăsături de caracter

Preferinţa pentru un anume tip de vin dezvăluie anumite trăsături de caracter (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Cercetarea a fost realizată la Universitatea "Charles Sturt", din Wagga Wagga, Australia, şi la Universitatea "Sheffield Hallam", din Sheffield, Marea Britanie. Un număr de 45 de oameni din Sheffield, împărţiţi în două grupuri, după preferinţa pentru vinul dulce sau sec, au fost supuşi unor teste de personalitate, pentru a le fi determinat gradul de impulsivitate, empatie, deschidere, conştiinciozitate, extrovertire, simpatie şi anxietate.

Cele două echipe au arătat că persoanele care preferă vinul dulce au tendinţa să fie impulsive, în timp ce amatorii de vinuri seci sunt mai deschişi. În afara acestor două trăsături, nu există şi alte diferenţe de personalitate între cei cărora le place vinul dulce şi cei care îl preferă pe cel sec.

"Există o oarecare susţinere pentru ideea că preferinţa pentru gustul dulce se dezvoltă devreme la oameni şi poate duce prin urmare la creşterea impulsivităţii", se menţionează în studiul publicat în Food Quality and Preference.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici