Premieră de gală pentru serialului tv "Aniela"

Loredana, Nicoleta Luciu, Gheorghe Dinică şi Andreea Esca s-au numărat printre vedetele care au păşit pe covorul roşu la premiera de gală a primului serial de epocă românesc, "Aniela" - produs de Promance, o companie a MediaPro Pictures -, care a avut loc luni seară, la CinemaPro din Capitală.

431 afișări
Imaginea articolului Premieră de gală pentru serialului tv "Aniela"

Premieră de gală pentru serialului tv "Aniela" (Imagine: www.acasatv.ro)

Acestora li s-au alăturat alte vedete, precum Marin Moraru, Laura Cosoi şi Smiley, Maia Morgenstern şi Marian Râlea.

Actorii primului serial de epocă românesc au avut, de asemenea, amenajat, în holul CinemaPro, un mic salon cu mobilă veche, unde s-au putut odihni şi unde au putut discuta în voie. De altfel, întreg spaţiul de primire din CinemaPro a fost aranjat după specificul anilor 1900, de ziduri fiind sprijinite celebrele biciclete cu roţi mari.

Actriţele, îmbrăcate în rochii elegante, majoritatea cu motive de epocă, au dat autografe fanilor care le-au înconjurat şi care s-au fotografiat cu ele.

Primul episod din "Aniela" a putut fi vizionat, luni seară, simultan atât la CinemaPro, cât şi pe postul Acasă.

"Aniela" spune o poveste de iubire care va trebui să înfrunte rigorile epocii pentru a supravieţui.

Serialul îi are pe Adela Popescu, Mihai Petre, Sabina Posea şi Bogdan Albulescu în rolurile principale. Distribuţia impresionantă este compusă din 70 de mari actori ai scenei şi cinematografiei româneşti, care s-au întâlnit pentru această premieră absolută în televiziune.

Printre ei se numără Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Dan Condurache, Florina Cercel, Stela Popescu, Dana Dembinski, Marian Râlea, Dionisie Vitcu, Costel Constantin, Ana Ciontea, Virginia Rogin, cu participarea extraordinară a actriţei Maia Morgenstern, alături de Sabina Posea, Bogdan Albulescu, Diana Dumitrescu, Ioan Isaiu, Nicoleta Luciu, Alexandru Papadopol, Emil Măndănac, Răzvan Fodor, Ioana Ginghină, Andreea Pătraşcu, Laura Cosoi, Loredana şi Denis Ştefan.

Acestora li s-au adăugat cele peste 150 de persoane care au făcut parte din figuraţia acestui serial şi au jucat roluri de precupeţe, ofiţeri, doamne din înalta societate, servitoare, copii de trupă sau coşari, cu scopul de a da culoare şi de a reproduce atmosfera de la începutul secolului trecut.

Scenarista Simona Macovei şi regizorii Iura Luncaşu, Alex Fotea, Bogdan Dumitrescu şi Mihai Brătilă au început documentarea despre perioada numită La Belle Epoque cu multe luni în urmă.

În fiecare dintre ziarele citite la Biblioteca Academiei şi în muzee, Simona a găsit câte un colţ din viaţa Bucureştilor de la 1900, care apoi au fost puse cap la cap cu multă dibăcie, şi a descoperit o lume fascinantă pe care a recompus-o în "Aniela".

Însă nu doar personajele trebuie să se încadreze în rigorile epocii, ci şi arhitectura clădirilor, designul interior al acestora, străzile, trăsurile sau sistemul de iluminat, fiecare detaliu întâlnit la orice pas.

Departamentul de scenografie condus de Oana Radu a construit exterioare şi interioare care reproduc în detaliu arhitectura românească a epocii, caracterizată prin îmbinarea elementelor romantice, neo-clasice şi brâncoveneşti.

Un număr de 96 de decoruri interioare au fost construite special pentru această producţie, inclusiv o parte de stradă din epoca respectivă, denumită "Uliţa Mare", care prin arhitectura şi atmosfera creată încearcă să reînvie anii uitaţi ai Belle Epoque.

Întreaga stradă conţine numeroase decoruri interioare şi exterioare (atelier modistă, băcănie, iaurgerie, restaurant familial, redacţie de ziar, ciocolaterie, magazin de jucării, brutărie etc.), care dau un plus de farmec şi realism.

Designerii costumelor acestui serial - Radu Mada şi Adriana Popa - au pornit într-o incursiune în istoria costumului. Au petrecut zeci de ore de documentare, au făcut vizite în muzee de specialitate, pentru a crea cele peste 1.000 de piese vestimentare în atelierul de croitorie din Studiourile MediaPro din Buftea.

Pe lângă acestea, Radu şi Adriana au achiziţionat un număr însemnat de obiecte originale de la început de secol XX, din Bucureşti şi Paris. Mai mult decât atât, designeri autohtoni, precum Wilhelmina Artz, Oana Manolescu, Cristian Samfira, Lena Criveanu, Silvia Şerban, Maria Lucia Hohan, Elena Perseil, Agnes Toma, Florentina Stoenescu şi Kristina Dragomir, au dat curs invitaţiei de a crea cele mai spectaculoase rochii de bal şi accesorii pentru primul serial de epocă românesc.

Telespectatorii Acasă au intrat, încă de luni seară, în atmosfera anilor 1900 ajutaţi de ritmul melodiei de generic - "Aniela" - interpretată de Loredana şi Adela Popescu, într-un duet inedit. Videoclipul melodiei a fost filmat în decorurile din Buftea, dar şi la Palatul Mogoşoaia. Alte locaţii impresionante unde se vor filma secvenţe pentru acest serial sunt: Muzeul Goleşti, Conacul de la Joiţa şi Domeniul Ştirbei.

"Aniela" este o nouă poveste de dragoste produsă de Promance.

Promisă în căsătorie unui tânăr dintr-o familie nobilă, Aniela Elefterios (Adela Popescu) credea că viaţa ei era perfectă şi visa cu încântare la ziua în care avea să devină soţia Prinţului Mihail (Emil Măndănac). Dar destinul îi dă o cruntă lovitură. Ianache Elefterios (Aurel Dicu), tatăl ei, se sinucide din cauza datoriilor acumulate la jocurile de cărţi şi, într-o clipă, lumea din visul Anielei se năruie.

Acum tânăra este nevoită să se confrunte cu cruda realitate, orice uşă i se închide in faţă, iar la logodnicul ei nici nu mai are curajul să viseze pentru că o fată fără dotă nu mai are niciun viitor.

Maruca Elefterios (Ana Ciontea), mama Anielei, a luptat până în ultima clipă să îşi salveze fiica şi astfel, într-un ultim efort de a face rost de bani pentru o viaţă liniştită la mânăstire, ea îşi vinde proprietăţile rămase - casa de pe Uliţa Mare şi Conacul de la Ştefăneşti - unui parvenit putred de bogat, Dumitru "Mitică" Lăptaru (Ioan Isaiu), care este hotărât să ajungă în lumea aristocraţilor prin asocierea cu cel mai important nume al epocii, Iorgu Vulturesco (Dan Condurache).

Răsfăţată şi capricioasă Polixenia (Diana Dumitrescu), fiica lui Mitică, este, la rândul ei, decisă să-şi facă intrarea în înaltă societate prin căsătoria cu cel mai râvnit bărbat al Bucureştilor, Radu Vulturesco (Mihai Petre), dorinţă care poate fi cumpărată cu banii tatălui ei.

Pentru cei din jur, Iorgu Vulturesco este un model. Locuieşte într-un palat, are multe moşii şi deţine un important monopol - al petrolului Regatului. Tatăl lui, Grigorie Vulturesco (Gheorghe Dinică), general în rezervă, este erou al Războiului de Independenţa, iar soţia lui, Eufrosina (Dana Dembinski), este considerată un exemplu în societatea pe care o frecventează. Dar în spatele aparenţelor se ascunde un cuplu măcinat de infidelitate, secrete şi trădare.

Relaţia Eufrosinei cu Aleco Calofesco (Alexandru Papadopol), ziarist şi cel mai bun prieten al lui Iorgu, ar putea distruge fără remediu reputaţia femeii dacă ar ieşi vreodată la iveală. Din trecut, apare Sora Maria (Nicoleta Luciu), misterioasa protejată a lui Iorgu, care e pregătită să tulbure vieţile celor din familia Vulturesco.

Serialul este difuzat de luni până vineri, de la ora 20.30, Acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici