PREMIERĂ la Canterbury: Catedrala va avea un cor feminin

Catedrala din Canterbury va avea, pentru prima dată în istoria sa de peste 900 de ani, un cor feminin, care va fi alcătuit din 20 de adolescente cu vârste cuprinse între 12 ani şi 16 ani.

108 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ la Canterbury: Catedrala va avea un cor feminin

PREMIERĂ la Canterbury: Catedrala va avea un cor feminin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este pentru prima dată când vom avea propriul cor feminin la Catedrala Canterbury", a anunţat, joi, Lisa Emanuel, o purtătoare de cuvânt a acestui edificiu religios.

"Nu a existat un motiv special care ne-a făcut să luăm decizia de a înfiinţa acest cor acum. Ne-am aşezat pur şi simplu la masă, am discutat şi ne-am spus: «De ce nu?»", a adăugat ea.

"Coruri feminine au cântat deja în catedrală, dar niciunul dintre ele nu a fost corul nostru", a adăugat Lisa Emanuel.

Primele audiţii vor avea loc pe 23 noiembrie în celebra catedrală britanică, aflată în comitatul Kent din sud-estul Angliei. Corul de fete va cânta pentru prima dată în catedrala Canterbury spre sfârşitul acestui an.

"Sperăm să găsim circa 20 de fete printre elevele din şcolile generale din Canterbury, care vor cânta la unele dintre slujbele noastre", a declarat reverendul Robert Willis, aflat la conducerea catedralei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici