Premieră mondială: Operă care nu a mai fost interpretată până acum, cântată din elicoptere

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, din vara acestui an, englezii pregătesc şi numeroase acte culturale inedite. Unul dintre acestea este interpretarea operei "Mittwoch" din patru elicoptere militare înălţate la sute de metri de scenă.

190 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială: Operă care nu a mai fost interpretată până acum, cântată din elicoptere

Premieră mondială: Operă care nu a mai fost interpretată până acum, cântată din elicoptere

Muzica celor din elicoptere va fi îmbinată cu cea produsă de restul orchestrei într-o fabrică abandonată din Birmingham, acolo unde vor sta şi spectatorii, informează BBC.

Opera aleasă de Orchestra din Birmingham, "Mittwoch", este atât de dificilă încât nu a mai fost interpretată până acum. Tot spectacolul îi va costa pe englezi în jurul sumei de un milion de lire sterline, aşa cum au anunţat organizatorii.

Graham Wick, membru al Orchestrei din Birmingham, s-a declarat mândru de spectacolul din care va face parte. "Este o onoare şi un privilegiu pentru noi. Este şi o provocare pentru că opera va fi interpretată în premieră mondială", a spus el.

Spectacolul din elicoptere nu este singurul pregătit de englezi pentru celebrararea Jocurilor Olimpice. Alte 70 de evenimente culturale vor avea loc în Anglia pentru a sărbători ediţia din 2012 a JO de la Londra. O altă inovaţie a celor din Birmingham este interpretarea unei opere în aceeaşi sală, simultan cu desfăşurarea unui meci de tenis de masă. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici